Jump to content

12. Пророчества за съдбин на света


Recommended Posts

12. ПРОРОЧЕСТВА ЗА СЪДБИНИТЕ НА СВЕТА

И: Слушал съм Учителят непосредствено да казва много работи за войната и за края на войната и ми се е запечатало в съзнанието силно думите Му, че най-накрая русите и американците щели да се разберат. Бях в Германия цели 12 години. След това дойде Кол. А зад Кол стоеше Щраус, най-големият привърженик на студената война, който все искаше да натисне копчето, да хвръкне нашата планета във въздуха и се чудех как ще се развият събитията при това положение сега. Беше страшно. Сбъркал ли е Учителят или нещо се е случило та да се промени? Че Той никога не е казал нещо, което да не е било така. Как мога да се усъмня в Учителя? Нали? Беше много нажежено положението. Изведнъж най-неочаквано за целия свят, за всички, изпъкна Горбачов, стана ръководител на СССР - голямата съветска империя от 1945 г. Той промени историята на света и се обърна всичко. Хайде сега какво да кажем, нали? Толкова много опитности имаме с Учителя. У мене е залегнало убеждението, уверението, толкова силно, че ще се променят политическите събития без всякакво съмнение. Учителят е нещо извънземно. Той е пратеник на Бога. Например, когато заминах за Германия аз не се посъветвах с Учителя. Впрочем, да. Но когато си доведох жена от там, то аз го питах за нея. Един път Учителят ми каза, че моята съпруга има връзка от богомилството. По време на богомилството тя е била при богомилите.

В: И от там е връзката ви с вашата съпруга?

И: От там иде връзката. Защото аз не търсех жена, нали, търсех душа. Сродна тъй да се каже.

В: И я намерихте в Германия.

И: Да. И веднъж тя беше тука в София, летуваше в Своге с малката ми дъщеря и отива на Изгрева. Беше ми писала в Лом да й изпратя пари. Тя седи на пейката, нали имахме пред салона маси, като лятна трапезария. Пред вратата на Учителя стоят сестри и чакат за разговор. Тя седи на пейката далеч от тях. Учителят излиза на балкончето и вика с пръст жена ми. Казва й: „Васко те чака в Лом“. „Но, Учителю, аз чакам да ми прати пари.“ „Парите са изпратени при Боян Боев. Идете при него.“ Как Той знае всичко и помага.

В: Вие казахте, че сте ходили в Германия без да Го питате, така ли?

И: Да.

В: Това при първото ви заминаване ли?

И: При първото ми заминаване в Германия през 1933 година.

В: И вие докога стояхте там?

И: Четири месеца.

В: Вие за какво ходихте там?

И: Нарочно за това. Нали ви разправих за кореспонденцията.

В: Отидохте да си доведете съпруга. Но вие не Го питахте предварително Учителя.

И: Не.

В: И после като я доведохте, я показахте на Учителят.

И: И после виждам, че всичко върви наред. Той беше много разположен към мен. Един ден по-късно, когато Учителят вече си беше заминал и трябваше да остана в София на работа, дадоха ми пак същата дървена къщичка, в която по-рано беше ни настанил Учителя временно когато отивахме в София. Един ден като се връщам от работа жена ми ми казва: „Васко, май ми е изхвръкнала чивията! Днес нещо ме накара да гледам в облаците. Гледам истинско кино. Толкова живи картини като кино. Един полуостров с вода, военната флота го щурмува, след това отвътре на средата преминаха и земята гори“. Тя не знае, не чете вестници и не знае нищо от политика, не знае какво става по света. Това беше 38 паралел, когато влязоха през май американците в Корея. Същият ден тя вижда събитието как е и други случаи имаше, само че тя е малко, как да кажа, свенлива, не страхлива, тя е смела. Има интересни положения както отговаря на германците нали, обаче страхува се от другите да не помислят, че е откачила и че е полудяла. Пазеше си виденията и не ги разказваше. Викам: „Щом не искаш, те ще престанат“. Ама много интересни работи.

И аз един ден като наблюдавах Учителя на поляната, Той беше се съсредоточил в едни такива облаци, като че се е концентрирал само там, така нали и ми беше любопитно да знам, какво наблюдава той в облаците. И като се случи туй нещо с моята съпруга имам известно обяснение нали.

В: Той наблюдава горе облаците над Изгрева?

И: Ако Хилда може да види толкова, Той може да вижда повече, нали? Той не само наблюдаваше съдбините на света, но ги и управляваше чрез небето над Изгрева. Тук беше пъпа на земята и център на света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...