Jump to content

14. Нарушение на окултните закони


Recommended Posts

14. НАРУШЕНИЕ НА ОКУЛТНИТЕ ЗАКОНИ

И: Моята дъщеря Стела беше дете с много таланти. Ако искате нещо може веднага да ви нарисува. Казваше: „Дайте нещо да ви нарисувам“. Те дават и тя за 10 минути нарисува и то трудни работи.

В: Тя до колко години живя? На колко години си замина?

И: Четиридесет и няколко години.

В: От какво си замина тя?

И: Защото нейния съпруг я научи да пуши и да пие и да яде месо.

В: И затова си замина.

И: Да, хвана я рак на гърдата. Има един син. Аз ви го показах на албума. А тя се развиваше необикновено за възрастта си. Тя изведнъж стана и проходи. Тя не е ходила на четири ръце. Отведнъж от седене, започна да ходи. Нищо не й убягна. Проговори много рано.

В: А съпругата ви коя година си замина?

И: 1987 г. на 80-годишна възраст. Тя живя добре.

В: Добре де, как така не можа“ дъщеря ви да устои да бъде вегетарианка? Да пие и пуши, дъщеря ви?

И: Нали ви казвам такъв е живота там. Тя казва: „Папа, как ще обиколиш ти света“, защото аз проектирах с едно ауто и ваген-караване да обикалям света, да направя една илюстрация с фотоси заедно с художник, с писател. Нищо не стана. Казва: „Как ще обикаляш ти света след като си вегетарианец?“ Та аз го обиколих пак света, живях 20 години в странство, компромиси не направих, особено в старческия дом дето жената искаше да ме принуди да ям месо дето се казва една глупачка, собственичката. Компромиси не правих, ама Бог ме е пазил винаги. Аз съм така силно убеден в това, че човек когато е идейно чист печели! Знаете ли, всяка печалба по пътя на лъжата е загуба. Всяка загуба заради истината е печалба. Единственото нещо, което не губи, това е доброто. Прави добро па го хвърли в морето, казва поговорката. Неумолим закон на причина и следствие.

В: Сега вие сте присъствали на съборите, а присъствахте и на Рила, защото виждам ваши снимки.

И: О, да.

В: Коя година присъствахте?

И: На Рила, последната година 1939-та година. Тогава Учителят се разсърди. За пръв път Го видях сърдит.

В: За какво се разсърди?

И: аз не можах да разбера нищо, гледах една група голяма с Него. Той така маха с ръце, изгони ги, разпръсна ги, отива към палатката Си. Те са три възвишения. На първото възвишение го среща една по-малка група, а на третото трима души Го срещнаха и тях ги разпръсна. Чух, че иска да напуска България. И аз отивам при Учителя горе сам и Му казвам: „Учителю, ако може един човек да се пожертвува, за да останете в България аз съм готов да изгоря на огъня. Готов съм“. Трогна се, целунах Му ръка, а пък аз почувствах, че Той ще ме остави да бъда свидетел до най-последните дни. И се чудя от къде у мене такава мисъл, че аз преди си мислех, че няма да живея до 60 години, аз бях така нежничък, нали. Достигнах до 91 и 92-рата започнах.

В: Вие бяхте ли там, казахте до последните дни? Бяхте ли когато Той си замина на Изгрева?

И: Не, не съм бил в София. Аз получих телеграма от брат Боев: „Учителят си замина“. Ето, аз останах, върнах се в България и сега с тоя разказ приключвам тази епоха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...