Jump to content

17. Дългият път


Recommended Posts

17. ДЪЛГИЯТ ПЪТ

Беше през 1933 г. когато Братството през лятото летуваше през лятото на Яворови присои на Витоша. На връщане тръгнахме с Учителя двайсетина младежи, прибрахме се от летуването. Насред пътя, там някъде над водопровода на една поляна седнахме на почивка и да си похапнем за обяд. Всеки си извадил от раницата кой каквото има и носи и започнахме да се храним. Аз бях седнал близо до Учителя. Той извади от раницата си едно голямо парче кашкавал и ми го подаде. На другите не даде, а единствено само на мене като каза: „Ангеле, вземи този кашкавал. Ти имаш дълъг път да вървиш“. Аз го взех, ядох от него и си оставих за София като няколко дни го ядох. На следващия ден Учителят каза за Бивака на Витоша следното: „Това място ние го осветихме!“.
Минаха години, Учителят си замина, минаха още много години и ето аз вече съм преминал 70 години. А като се гледам и си мисля, че още най-малко 15 години трябва да бъда тук, защото си имам работа на градината. А дългия път, за който Учителят спомена означава дълъг живот на земята. А парчето кашкавал, което ми даде показва, че все някой ще ми даде някое и друго парче хляб за това, че работя на мястото на Учителя. Така и става. Все мине някой човек и остави по нещо толкова, колкото да преживея някой и друг ден. Като ми се привърши храната ето че небето изпрати друг и той ми остави още за няколко дни за храна. Та голямото парче кашкавал на Учителя, което ми даде през 1933 г. не свършва. А сега сме 1972 г. Е, и братската работа не свършва затова ми е даден кредит, защото имам да вървя още дълъг път. Дано го извървя както трябва.
Бележка на редактора:
Ангел Вълков живя до 86 години като до последните си дни работеше и се грижеше за мястото на Учителя, там където е положено тялото Му.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...