Jump to content

37. Владиката


Recommended Posts

37. ВЛАДИКАТА

В Мърчаево идваха много хора при Учителя и големци, и светски люде, както и братя и сестри. Готвехме за много хора и хубави трапези правехме. Той, Учителят обичаше много тархана. Аз често Му я правех, та аз ръководех кухнята, а сестрите ми помагаха. Братята бяха сковали дълга маса на двора и при хубаво време се хранехме навън. В Мърчаево, до къщата на Темелко Учителят откри два извора. И двата са лековити. И досега си носим вода от там.
Една сутрин влизам в стаята Му да поднеса закуската на Учителя. А Той ми каза: „Нощес много трудолюбив работник имах. Цяла нощ работи докато изкопа тая дупка, за да Ме види. На сутринта си пъхна главата и ме видя. Но беше много внимателен, няма никаква прашинка над леглото Ми“.
Аз отначало не можах да разбера за какво говори и кой проби дупката. За мен бе дупка пробита в стената. Извиках Темелко да я запуши. Той дойде и тогава Учителят каза: „Няма да я запушвате, това е голям труд на този владика, той дойде само да ме види. Провре си главата, видя ме и си отиде. Поради своите прегрешения този владика сега се е преродил в плъх. Оставете го да си живее като плъх“. И днес, който отиде в музея на Мърчаево и влезне в стаичката, ще види дупката над леглото на Учителя.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...