Jump to content

41. Среднощна екскурзия


Recommended Posts

41. СРЕДНОЩНА ЕКСКУРЗИЯ

В моята барака на Изгрева се събираха много хора, четяхме беседи, молитви, пеехме песни и тук идваха много възрастни, а и млади сестри. Когато бяха много, аз говорех по-малко за опитностите си, защото те не са за всички. Всички не са дорасли и не са разбрали кой е Учителят. Трябва да прочетат много, много беседи, за да разберат кой е Учителят. А за да разкажа нещо, аз трябва да получа разрешение от Учителя. Иначе си мъча. А сега имам разрешение от Него и затова ги разказвам. И то не случайно. Да останат за следващите поколения българи.
През зимата, когато бяхме в Мърчаево сестрите и братята спяха в голямата стая, където се постилаха черги и дюшеци на пода и така се събирахме повече за преспиване. Като ставахме сутрин всичко се прибираше, изтупваше се, помиташе се и стаята бе готова. Един следобед Учителят ни рече: „Юрданке, приготви се за довечера, защото с теб имаме важна задача. В 12 часа ще те извикам“. „Добре, Учителю!“ Вечеряхме както обикновено, прибрахме се и подредихме голямата стая и налягахме всички на пода. Но аз си легнах полуоблечена на пода.
Точно в 12 часа през нощта Учителят отвори вратата и ме подкани. „Хайде!“ Всички спяха. Аз станах, взех си дрехите и обувките, облякох се в коридора, сложих си палтото и тръгнахме. Учителят върви напред, а аз след него. Посред нощ се качихме на Бачище, мястото гдето правехме Паневритмията. Аз вървях след Учителя, но като че ли не вървях, а нещо ме носеше. А имаше и голям сняг, който трябваше да се гази. Стигнахме на самата полянка и там направихме молитва. След това Той ми каза: „Остани тук. Аз ще сляза долу, а след това и ти ще слезеш“. Изведнъж Той изчезна. А наоколо мрак и студ. След малко ми се обажда: „Слизай!“ Аз тръгнах по посока на гласа, но нещо като че ли ме повдигна. Не стъпвах в снега, хлъзгах се надолу и се намерих пред Учителя. Като пристигнах до Него, Той се обърна към мен: „Юрданке, свършихме голяма работа с теб. Имаше да се оправят много неща по света“. За какво говореше Учителят не можах да разбера и до днес. А тогава целия свят се бе запалил, войната бушуваше и милиони хора умираха по фронтовете. Всички бяха в безизходица. Някой трябваше да намери изход и да проправи път. Това бе направено през тази нощ.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...