Jump to content

50. Цветана Симеонова


Recommended Posts

50. ЦВЕТАНА СИМЕОНОВА

Аз много обичах да разговарям с възрастните братя и сестри, които са били близо до Учителя, за техните опитности с Него. През 1970 г. аз започнах да посещавам Братството на Изгрева и най-напред се срещнах със Симеон Симеонов и жена му Цветана Симеонова. Тя беше художничка и в нейното ателие се събирахме и там се четяха беседите на Учителя. Тя беше много мил човек и прекрасна сестра. Разказвала ми е много неща за Учителя, за времето прекарано с Него по екскурзии. Ще ви предам един случай, който тя ми разказваше. Дворът и къщата на Симеон Симеонов бяха откъм източната страна на градината. От ателието на Цветана се виждаше мястото и гробът на Учителя. След като си заминал Учителя, много сестри са споделяли пред Цветана, че някои от тях са Го сънували, а пък други са Го виждали на яве. А пък тя нито Го сънувала, нито Той й се обаждал по някакъв начин. Преди да си легне всяка вечер тя заставала до прозореца в ателието си, гледала мястото на Учителя и така си правела молитва.
Една вечер застанала на колене и почнала да се моли на Учителя защо само на нея Той не се е явявал и заради това тя изпитвала такава мъка по Него. И както се молела, нещо изтряскало около нея, стената изчезнала и тя гледала направо в градината и гробът на Учителя. Той се издигнал целият в бяло и започнал да се приближава към нея. Тя се изплашила и силно извикала, Симеон дошъл при нея, доведен от нейния силен вик, но гледката пред очите й изчезнала. Тя му разказала за видението си, че се е изненадала и че се е уплашила. Симеон й се скарал и казал: „Затова не ти се явява Учителят, защото не си готова още да Го видиш“. Така Цветана вече имала своя жива опитност, че Учителят е жив и че онова, което са разказвали другите за явяването на Учителя е нещо, което е неоспоримо.
А аз като ви разправям тази опитност на Цветана Симеонова, винаги когато отивам в градината при мястото на Учителя и се приближавам до елипсата, си представям този случай и това видение на сестра Цветана и винаги се вълнувам.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...