Jump to content

65. ДАН ЗА БЕДНИТЕ


RPX
 Share

Recommended Posts

65. ДАН ЗА БЕДНИТЕ

Разказа ми веднъж нашата добра и многоуважавана и обична сестра Милева следният случай на изцеление:

Един ден отишла да посети едно свое близко роднинско семейство. Заварила съпругът внезапно заболял тежко и не бил на работа. Цялото се­мейство било в тревога, а най-вече той. Той заемал някаква висша длъжност, а и на следващия ден щял да има ревизия. Той трябвало да бъде на всяка це­на здрав и на поста си, иначе можела да пострада службата му. Като видял сестра Милева първата му дума била: „Вашият Учител нали казваш, че можел да лекува моментално. Моля ти се иди при Него и Го помоли да ми помогне веднага да оздравея и утре да бъда в службата си". Тя казала: „Добре, щом искаш и щом вярваш, ще отида, но дали ще ти помогне не зная. Той не всяко­га и на всички помага". „Ти иди и Му кажи, че много Го моля и вярвам, че ако може Той ще ми помогне. Разкажи Му колко е важен случая".

Сестра Милева отива веднага при Учителя и Му разказва всичко: "Добре, казал Учителя. Ще му помогна, но той трябва да отдели една голяма

83

сума за бедните. От това ще зависи неговото оздравяване". А той бил много богат. Сестра Милева отива при своя роднина и му казва думите на Учителя. Той веднага отделя една доста голяма сума за бедните. И до вечерта бил здрав и на другия ден в службата си. Ревизията минава благополучно. И той бил много радостен и благодарен.

В една беседа Учителят казва: „Заболели сте. Искате да отидете при лекар. Колко ще ви вземе този лекар? 100 лв. или 200 лв. Тогава турете тези 100-200 лв. в една касичка за Господа и вижте ще имате ли нужда до ходите при лекар или не. Някои от нашите хора са правили тези опити и много сполучливо. Но трябва да се прави с вяра и с добро чувство, с добро разположение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Share

×
×
  • Създай нов...