Jump to content

9. ДУХОВНИ ОТКРОВЕНИЯ


Recommended Posts

9. ДУХОВНИ ОТКРОВЕНИЯ

Веднъж запитах Учителя бива ли да разправяме един на друг духовните си опитности. Той отговори: „Ако е за взаимно поучаване - може." Днес описвам опитностите за поучение на следващите поколения ученици, които няма да срещнат на земята Учителя, но ще имат Словото Му. Учителя е в Словото Си. И ние с нашите опитности сме там - като реализирани закони от Словото Му.

Друг път каза: „Дойде някой да го лекувам. Гледам - няма никакви условия за това и да искам да му помогна, не мога." И ми показа един посетител, който бавно се отдалечаваше явно недоволен от срещата си с Учителя. Той нямаше в себе си създадена връзка между себе си и Учителя, между неговата душа и Бога. Как тогава и по какъв начин ще протече помощта на Учителя към него, когато я няма тази връзка.

Друг път казва: „Помнете, че всичко, което Бог допуща във вашия живот, е за някакво благо, близко или далечно, за вашата душа". Онова, през което преминах през живота си в скръб, тегоби и неволи доказа точно това, че благото, което е определено за нашата душа е невидимо и недосегаемо.

При едно посещение у Него, Му казах: „Учителю, имам голямо желание да разговарям с Вас, но се страхувам да дохождам, за да не Ви безпокоя". Той ми отговори: „Като отидете да се греете на слънцето, Вие ли го безпокоите, или то вас?" Слънцето бе за всички. Ползуваха се онези, които съзнателно го търсеха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...