Jump to content

14. СРЕЩАТА В МЪРЧАЕВО С ВЪРЛ ПРОТИВНИК


Recommended Posts

14. СРЕЩАТА В МЪРЧАЕВО С ВЪРЛ ПРОТИВНИК

Веднъж, за едно лице, което беше един от най-върлите противници на Учителя и Учението, Учителят много тихо каза: „И той ще дойде при нас".

Изнизаха се 5, 10, 15, 20 години без обаче този човек да измени абсолютно никак отношението си към Учителя и Учението. При .друго едно посещение при Учителя без да беше ставало дума в разговора ни за това лице, на тръгване аз казах: „Преди 20 години вие ми казахте за едно нещо, че ще стане. То още не е станало". И смеейки се добавих: „Няма да ви кажа какво бяхте ми казали, но все пак очаквам това стане".

И наистина, след още 2-3 години, през време на бомбардировките над София, това лице само поиска да го заведа при Учителя в Мърчаево. До тогава бях виждала Учителя облечен само в бели или светло сиви дрехи. Тогава за първи път Го видях облечен в тъмни дрехи - тъмно сако и тъмни панталони. Беше облечен в тъмно син костюм. Толкова весел и засмян също никога не "о бях виждала. Той стоя прав и не ни покани да седнем. Разговаря весело и засмяно предимно с това лице по служебните му работи като шев на голямо културно учреждение, след което си отидохме. При сбогуването всички, включително и това лице, Му целунахме ръка. В Мърчаево ни беше завел брат Стойчо Чолпанов, който също беше на срещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...