Jump to content

Recommended Posts

РАСТЕНИЯ И БИЛКИ

Не трябва да избягвате работата със земята. Всяко растение, всеки плод, с които човек се занимава, внася в него своите качества. Ако искате да станете активни, енергични, отглеждайте червени череши. Ако искате да усилите вярата си, отглеждайте сини сливи. За укрепване изобщо на нервната система, да се отглеждат цветя, плодове и зеленчуци. Чрез растения може да лекувате - те съдържат магическа сила.
Там, дето хората садят и отглеждат плодни дървета, по-малко боледуват от ония, които не се занимават с това. И болен да си, ако обичаш цветята, по-скоро ще оздравееш. Цветята регулират нервната система. Добре е нервният човек да полива червени цветя и да ги мирише. Забелязано е, че музикантите, които обичат цветя, свирят по-добре от ония, които не ги обичат. Мога да определя на всеки музикант какви цветя да отглежда. Това помага и за физическото им развитие.
Който иска да бъде здрав, да не страда, нека отглежда цветя. Те лекуват, съживяват и подмладяват човека.
Ако искате да бъдете здрави, с добро разположение на ума и на сърцето, трябва да се занимавате с плодни дървета, с посаждането и отглеждането им. Ако обичате някой плод, посаждайте семето или костилката му.
Ябълката иска само едно: семките й да посадите. Обаче, ако ядете зелена ябълка, преди да е узряла, вие вършите престъпление.
Ако се отнасяте по-добре с дърветата, растенията, ще живеете по-добре и по-дълго.
През май и юни, през хубави слънчеви дни, сутрин рано събирайте билки, сушете ги и после ги поставяйте в стъклен буркан, запушени да постоят още малко на слънце. Една мъничка незначителна тревица или цветче при нужда са най-добрите лекари.
Пелина не може да го пиеш, но за треска и за стомах можеш да го пиеш.
Вземете си малко равнец, попийте малко и ще ви мине кашлицата. Лятно време събирайте всинца равнец, всеки в къщи да си има набран равнец - бял и жълт, та който не може да се лекува с волята си, да пие тия треви. После, да имате от синята тинтява. Наберете си, те са магнетически растения, които помагат. Наберете си още мащерка, зелени листа от ягоди и те са лечебни. Наберете си и от дребната лайкучка. Ще си имате цяла аптека стъкленички.
Тия растения, които имат много семена са по-малко напреднали, а тия, които имат малко семена са по-напреднали.
Забележете, всички растения, у които венчето на цвета е петлистно, действат разхлабително. Значи числото 5 е етикет, показва някакво свойство.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...