Jump to content

12. БЛАГОСЛОВЕНИЕТО


Recommended Posts

12. БЛАГОСЛОВЕНИЕТО

Една сутрин на ранина, преди да се събудя, но то беше видение, Учителят ми каза: „Станке, иди при сестра Жекова и й кажи, тя да се приготвя за моя празник Петровден, но като повикате всички, повикайте и брат Симо от Мърчаево, защото всички, които ще дойдат с краката си, а той ще дойде с главата си. И всички, които имат да ходят на работа, могат да дойдат на празника у тях и после да си отидат на работа. И всички, които дойдат там ще бъдат благословени. Но ако не извикат брат Симо, аз няма да дойда и няма да бъдете благословени".
Аз станах, облякох се и веднага отидох у сестра Жекова. (Брат Симо е баща на брат Сава и Еленка от Мърчаево. Но брат Сава е осиновен от сестра Жекова.)
Аз разправих това видение на сестра Жекова и че трябва да повика брат Симо и виждам, тя приготвила - сърми прави, разни сладкиши прави, приготвила разни манджи, супа прави - яденета много. Я тя ми отговори: „А кой ще ходи да го вика, кой ще се занимава, имаме работа. Няма кой да отиде там да го вика, да се занимаваме с него". Аз й викам: „Ваша работа, както искате, така ми каза Учителят". И разбира се те не го повикали. Вечерта се събрали всичките и на другия ден се научихме, че когато се събрали всички, не могли дори да ядът. Дошла милицията, подбрала ги и им казали, втори път да не се събират там. И така се разтури събранието у тях. Ние винаги у тях се събирахме. Това беше след заминаването на Учителя.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...