Jump to content

30. КАТЯ ГРИВА И ГЕНЕРАЛНАТА РЕПЕТИЦИЯ


Recommended Posts

30. КАТЯ ГРИВА И ГЕНЕРАЛНАТА РЕПЕТИЦИЯ

Катя Грива е изпратена от родителите си да следва в Италия, да завърши музикалната академия и да се подготви за оперна певица. Имала е чуден глас. Върнала се е като школувана певица и всички й предсказвали бляскава кариера. Но събитията се развиват така, че тя се разочаровала от операта, пристига на Изгрева и остава тук. Изпраща едно писмо до родителите си, в което писала да не съжаляват, че тя няма да стане оперна певица, тъй както е обещавала и тъй както те са имали хубаво намерение, за да я изпратят в Италия да следва. Написала им, че има друг път.
На Изгрева идваха много певци да пеят на Учителя, за да се изпробват и да видят какво Той ще им каже. И ние оставахме обикновено след беседа да ги слушаме. Учителят ги прослушваше, а ние ги слушахме. Обикновено генералната репетиция на всеки един музикант ставаше на Изгрева. Те знаеха, че публиката тук бе музикална и искаха при това да получат благословение от Учителя. По това време Него го уважаваха като голям музикант, а Той винаги им даваше съвети, които те изпълняваха и след това идваха, за да благодарят. За сметка на изгревяни, които не благодаряха и не оценяваха помощта на Учителя за музикалното им образование, то музикантите от града оценяваха всичко по достойнство. Но генералните репетиции ги провеждаха на Изгрева, а официалния концерт бе в града в зала „България".
Катя Грива дойде на Изгрева и нейната генерална репетиция продължи десетилетия на Изгрева. И моята генерална репетиция продължи десетилетия, но не можах да пропея на сцена. И много музиканти от Изгрева не пропяха по сцените поради проявеното им вироглавство и непослушание към съветите на Учителя.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...