Jump to content

3. ФРЕНОЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ


Recommended Posts

3. ФРЕНОЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ

Синът ми Гриша бе на 5 - 6 години. Ние бяхме на поляната на Изгрева. В това време Учителят се доближава до нас, спира, позаглежда се малко в Гришата, протегна ръка и го опипва около веждите и орбитата му и казва: „Тук има нещо. Ще има страдание, ще мине през страдание". И посочи разстоянието между окото и орбитата. Малко ли е, голямо ли е не можах да разбера. Аз като чух това се стреснах. После Той се обърна и по това време приближава друга майка с дете. Посочи ми я. „Ето пък тоя, гладък му е пътя. Разстоянието между веждите и миглите е по-голямо." Аз не можах да разбера нищо. Разбрах, че ще мине през страдание. И то дойде, когато Гриша беше на 30 години. Той заболя от психическо страдание и досега е в дом за психически болни хора.
Между мъжа ми Симеон и мен имаше много големи сблъсъци, както по-рано, така и сега. Те бяха една от причините да изгори синът ми. Това не го отричам и сега. Ние бяхме големи контрасти с мъжът ми. Ние вървим по различни линии. Докато той е голям индивидуалист, аз не съм. Обичам хората, обичам всички, Когато дойде страданието на Григор имаше предпоставка, която не мога сега да ви я кажа. Но ние със Симеон сме виновни за това дете. Обикновено той ми казваше така: „Аз 30 години се жертвам за това дете, откакто се разболя". Аз пък му отговарям: „А че това дете 30 години се жертвува от нас. Къде го оставяме това?"
Това бяха принципни противоречия. Веднъж вървим трима - аз, Симеон и Цветана Арнаудова - артистката, по една алея. Учителят ни среща и казва: „Колкото по-големи противоречия, толкова по-добре". А това беше един камък в съзнанието ми, който години ред не мога да го осмисля. А пък и тримата след тези думи на Учителя имахме не малки противоречия. Думите аз ги приех по един начин, Симеон по друг, а Цветана по трети. Тогава вървим по алеята и всеки си повтаря думите на Учителя. Години подред проверяваме този окултен закон. Сега малко започнах да поосмислям случилото се. А то не бе малко. Здрав, прав син на 30 години да се разболее, когато беше музикант и свиреше е държавният симфоничен оркестър. И сега над тридесет години е болен и е в психиатрия. Сега разбирате ли защо Учителят 11 години е ходил между българите и е правил френологични изследвания, за да провери главите на българите и да знае с какъв жив материал ще работи. Ето, такива Му се паднахме. Как ли ни изтърпя?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...