Jump to content

3. ЗАКАЛКА ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ


Recommended Posts

3. ЗАКАЛКА ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ

Вьв връзка с последната описана по-горе случка, когато слезнахме с Учителя долу, запитах го: „С какво съм заслужил, за да преживея една такава опитност, моето издигане над пода в стаята Ви?" Той отговори: „Понеже има да изживееш някои мъчнотии и страдания, дава ти се тази опитност, за да може да издържиш, така, което има да преживееш".
Действително, след 2 - 3 години имах тежки преживявания.
Имах една интересна среща с Учителя и тук ще предам разговора ми с Него.
През 1938 г. почувствувах едно вътрешно тежко състояние, едно предчувствие, че има да преживея големи мъки като че ли живота ми се свършваше. Идвам тогава при Учителя и го запитах, наистина ли е това, което чувствувам, че има да преживея някои катастрофи?
Учителят ми отговори: „Наистина има да преживееш нещо. Така както вървиш, от тебе нищо няма да остане, ще те затрият!" Проговорих Му пак: „Не може ли това нещо да мине някак по- леко, да мога да го издържа?"
Тогава Учителят ми каза: „Ела с мене". И започнахме да обикаляме полянката на Изгрева (там дето се изпълняваше Паневритмията). През това време ние обиколихме полянката два-три пъти, чувам, че Учителят едва доловимо за слуха се моли, като казваше: „Господи, Господи, Господи! "
Най-после Учителят ми каза: „Ела да видим при тази смокиня дали има нещо". Там пред смокинята клекна, взема една пръчка и започна с нея да прави разни движения около стъблото и листата на смокинята. Най-после Той стана и ми каза: „Всичко е свършено, уреди се твоята работа! Всичко ще мине по-леко".
Аз благодарих на Учителя, целунах Му ръка и си заминах.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...