Jump to content

V. ОБНОВИТЕЛНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ХРИСТОВАТА КРЪВ


Recommended Posts

V. ОБНОВИТЕЛНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ХРИСТОВАТА КРЪВ

В момента, когато на Голгота кръвта е текла от раните на Спасителя, Земята се е обновила. Тя е била обхваната от един импулс, който е трябвало да дава след това отглас в хода на следващата еволюция, на която предшестващите епохи са били само една подготовка.

За един химик кръвта на Голгота е подобна на всяка друга кръв. В действителност, тя е съвсем различна. През времето, когато субстанцията на тази кръв е проникнала в Земята, Духът, който се е отделил от нея, е изпълнил цялата Земна аура и е развил сили, които са от естество да послужат за духовния прогрес на бъдещото човечество.

Оттам идва импулсът, който преобразява цялата Земя и цялата човешка природа. До наши дни е могла да бъде използвана само една малка част от силите на този импулс. Хората ще трябва полека лека да дойдат до положение да разбират какво е станало на Земята в деня на Голгота, както и това, какво е станало у тях съзнанието на Аза, който постепенно се развива от Атлантида насам. В течение на това време стават две неща: раждането на съзнанието на Аза и способността да наблюдават външния свят. И понеже човек е бил нагоден да наблюдава външния свят, докато по-рано той е живял със съзнанието си в духовния свят и е общувал с духовните същества, то и Бог трябваше да му се изяви във физическо тяло, понеже човек беше слязъл до точката, където той възприема само физическото. Затова и Бог трябваше да го следва там, за да бъде разбран от него.

От проникването на Христовата кръв в Земята, земната аура се трансформира от силите на Духа, Който се проявявал чрез тази кръв. И откакто земната аура се е трансформирала и е получила нова сила, оттогава Христовият Принцип е бил въплътен в Земята и Земята става тяло на Христовия Принцип.

Така се потвърждават думите: „Този, който яден Моя хляб, Ме тъпче с краката си." Когато човек яде хляба, получен от Земята, той се храни с тялото на Земята. А това тяло е тялото на Земния Дух, който след горното събитие на Голгота се съединил с Принципа на Христа. Човек върви по повърхността на Неговото тяло, тъпче Го с краката си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...