Jump to content

11. МЪЛЧАЛИВИЯТ ОБЯД


Recommended Posts

11. МЪЛЧАЛИВИЯТ ОБЯД

Отишли веднъж Богомил Малджиев и Михаил Иванов при Учителя. Приел ги и им казал: „Михаиле, ще отидеш ти във Франция. Но да знаеш, че много ще те бия. Ще те бия много". А на Богомил казал: „Богомиле, ти никъде няма да ходиш". И Богомил се чудел защо няма да ходи никъде, когато той знае езици, баща му е богат и може да помогне. Има дар слово, интелигентен е, но Учителят не го пуска. Михаил трябваше да отиде на Световното парижко изложение, но нямаше пари и Богомил го финансира. Плати му пътя и му даде пари. А след години, когато се развива много събития около Михаил и станаха достояние на Братството, то Богомил съжаляваше, че му е дал пари да отпътува за Париж.
След години Петранка Иванова, която му беше сродница, сестра от втората му майка на Михаил Иванов отиде в Париж и посети Михаил. Събрали се всички на обяд, разположили се на масите. Петранка е сложена да седне до него. Всички започнали да се хранят мълчаливо. Никакви приказки. Имало такъв ред. А на всяко хранене всеки един от присъствуващите седи до Михаил като израз на голяма привилегия и като се изредят всички по реда си, започват отново по същия ред. Та Петранка седи до него. Михаил се навежда до ухото й и прошепва: „Ти виждаш ли всичко туй? Той горкият Петър Дънов не можа да научи хората си да мълчат, когато се хранят. А виждаш ли истинският учител какво прави! " Това ми го разказва Петранка във Варна.
На Изгрева, в Школата на Учителя нямаше насилие. Имаше закон на свободата. Ще живееш и ще се проявиш такъв, какъвто си. После ще се учиш и ще работиш над себе си, да отстраниш недостатъците си, които носиш от миналото и да поправяш грешките, които правиш днес поради незнание и поради твоето несъвършенство. А знанието за това се намира в Словото на Великият Учител Беинса Дуно. А това е вече път на ученичеството в Школата на Бялото Братство.

Записала: Марийка Марашлиева, 1987 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...