Jump to content

17. ХИМИЧЕСКИ ОПИТИ


Recommended Posts

17. ХИМИЧЕСКИ ОПИТИ

Понеже твоята задача е да пишеш само за Учителя, като ми напомни за сестра София, ще ти опиша една случка, която вярвам, че ще те задоволи. Когато се запознах със сестра София, тя беше вече вдовица. Какво е работил съпруга й не зная, но тя ползуваше три билета безплатни по влака, а през другото време пътуваше със 75 % намаление. Това й позволяваше често да прескача до София и да се среща с Учителя.
Сестра Илинова пък имаше син в горния курс на гимназията, много способно момче и с голяма любов към химията. На тавана си бил инсталирал химическа лаборатория и всичкото свободно време прекарвал там. Правел си различни опити. Но случи се така, че това момче заболя от туберкулоза.
Сестра София се готвеше да отиде в София на Изгрева. Сестра Илинова я помолила да отиде при Учителя и да го помолила да помогне на момчето. Сестра София се срещнала с Учителя, разказала Му, но Учителят през всичкото време мълчал. Най-после сестра София станала, целунала ръка на Учителя и си излязла. Като се върнала във Варна казала на сестра Илинова. Научихме и ние за мълчанието на Учителя, което ни озадачи.
Мина известно време, сестра София пак замина за София. Илинова я помолила пак да пита Учителя. Сестра София втори път отива при Учителя, казва Му, че детето е по-зле и че майката го моли да му помогне. Учителят пак мълчал. Нито дума. София си излязла и донесе същата новина. Отново бяха озадачени и то много.
Трети път сестра София отива на Изгрева. Пак се среща с Учителя и казва, че детето е много зле. Тогава Учителят с много строг глас казва: „Да разпръсне земята и да я разпилее във въздуха ли са неговите опити? Не. Той трябва да си замине". И наистина, не след дълго синът й си замина. Право да ти кажа, не помня друг път така да е говорил Учителя. По-късно в една беседа намерих да се говори за изобретенията в света, че същества от големи йерархии следят какво може да се даде на човечеството в даден момент. То трябва да е готово да го използва за доброто на всички, а не за унищожение. Ето защо в този случай синът на Илинова бе спрян в своите опити по един такъв начин.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...