Jump to content

24. БЪЛГАРСКОТО ДУХОВЕНСТВО СРЕЩУ УЧИТЕЛЯ


Ани
 Share

Recommended Posts

24. БЪЛГАРСКОТО ДУХОВЕНСТВО СРЕЩУ УЧИТЕЛЯ

Ние, членовете от обществото Бяло братство, няма да забравим непочтената борба, която води Синодът на българската православна църква против Учителя и против обществото ни, като си служи с оръдия от типа на Ласков, които с живо слово и печата изопачаваха Учението на Учителя и съвсем превратно тълкуваха неговия вътрешен смисъл. Нито ще забравим изработената от Синода „Формула", чрез която те се надяваха, че ще сплашат голяма част от членовете на обществото ни Бяло братство, че ще бъдат отлъчени от църквата. Тази „формула" миришеше на плесента от средновековната инквизиция, но се оказа „кьор фишек" и Синодът сигурно тайно нареди да се спре нейното действие. Защото доколкото ми е известно, владиците я изпробваха върху трима души в България - един от които съм аз!
Срещу кого е насочена нашата борба и какви са нашите оръжия? - Тази тема ще я развия накратко. Изграждам я главно въз основа на текстове от Новия Завет.
Като основа вземам следните три текста:
1/ Послание към Ефесяните 6:12:
„Защото нашата борба не е срещу плът и кръв, но срещу началствата, срещу властите, срещу управителите на тъмнината на този век." (М.Б.: Думата е за периода „Кали Юга", който изтече скоро и сме навлезли в нов период - „Водолей".)
2/ II Коринтяном 10: 3-6:
„Защото ако и да живеем в плът, по плът не воюваме. Защото Оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни да събарят крепости. Понеже съсипваме помисли и всичко, което се превъзнася против познанието на Бога и пленяваме всеки разум, да се покорява на Христа. И готови сме да накажем всяко непокорство, щом стане пълно вашето послушание."
Но ако стане нужда за помощ чрез „тайнства", в нашите среди има сестри и братя с жива вяра и преданост и любов към Бога и Христа и чисти души с висши духовни знания. Те са почти постоянно във връзка с Бога и Христа, защото те не са кариеристи като владиците и поповете, а истински духовни хора - идеалисти. Те всякога са готови на жертви за Божието дело на земята! Пак повтарям: ако стане нужда, ние можем да излъчим из нашата среда немалко сестри и братя, които могат да извършат „мистерии", „тайнства", за каквито не могат и да сънуват днешните български владици и попове. Гаранция за това са техните опитности, каквито години под ред и сега те имат.
Продължаваме с цитати от Щайнера:
„Приобщаването трябва да премине от физическото към духовното, за да ни доведе до истинското съединение с Христа.
Човек може само да докосва тия въпроси, защото невъзможно е те да се разберат, освен ако той ги възприеме във всичкото тяхно свещено величие..."
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...