Jump to content

Recommended Posts

Публикувано

ТРОЙКА КИРИЛОВА МИШКОВА

1. БОЛНИЯТ ЗЪБ

Бях дете на 7-8 години, когато за първи път видях Учителя (Петър Дънов). Той беше дошъл от София да изнесе беседа на Ямболското братство по някакъв случай. Точното годишно време и случая не мога добре да си спомня вече. Срещата с братята и сестрите стана в градината на бай Илия извън града. Какво представляваше градината на бай Илия? Едно прекрасно място с овощна градина и много зеленина, където братята и сестрите се събираха в празник, посрещаха изгрева на слънцето, четяха се беседи от Учителя, пееше се и всички семейства обядваха заедно на зелено, седнали на тревата. Аз и моите родители, Стоянка и Кирил, както всички, бяхме дошли от града с каруцата ни, но баща ми, Кирил Мишков, този ден не беше добре, имаше силни болки от болния си зъб и затова остана при каруцата, докато преминат. Учителят беше вече дошъл. Ние с майка ми се приближихме. Всички насядаха на тревата. Децата бяха умирени, всички притихнали и зачакахме неговия знак за молитвата. Изведнъж Той се обърна към майка ми и запита:' „Сестра, къде е братът?" Майка отговори, че той е при каруцата. А Той каза строго: „Пратете детето да го повика!" Аз изтичах при каруцата, където оставихме баща ми, превит от болките, и му казах, че Учителят го вика. Татко стана и каза: „Минаха ми болките." Отидохме веднага при другите. Всички застанахме прави за молитва. Видях Учителя, целият в бяло облечен, с бели коси и брада, изпитвах благоговение - нещо неземно лъхаше от Него. Само дето не виждах ореола над главата Му.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...