Jump to content

Приложение Седмо


Recommended Posts

Приложение Седмо

София, 16.06.1997 г.

Здравей, Павлина Даскалова,

Получих писмото ти от 20.03. и 25.03.1997 г. Отговарям на повдигнатите въпроси:
 
1. Мога да те поздравя, че издаде една годишнина Утринни слова с твоите сътрудници. Това е цяло геройство, като се знае през какви етапи мина, колко хули понесе и накрая вместо да благодарят, че някой е издал оригинално Слово на Учителя, те те хулят. Това беше моята цел, да ти покажа с какви хора си работила досега. За тези хора аз съм ти написал подробно в едно голямо писмо от 10-15 страници преди време. И като го прочетеш, ще видиш, че всички пророчества се сбъднаха досега. Затова си ги препрочитай.
 
2. От габровките получих оригинала, но не и дискетите, обещаха допълнително да го сторят. Те също много добре си свършиха работата, за което имат моите поздравления.
 
3. Чух, че са те обвинявали, че си издала книга със селския говор на Учителя. Ти нямаш никаква вина, защото изпълняваше условията на протокола. А това е оригинал и Учителят така е говорил. Аз съм описал целия процес на работа по стенограмите и дешифрирането, и редактирането от трите стенографки в „Изгревът", само че няма кой да го чете. А като не го четат, не знаят как са нещата и духовете ги разиграват. Нека да ги разиграват и затова нищо не могат да издадат.
Аз бях предал на Елена Николова на 1.06.1994 г. две годишнини на Общ Окултен клас и след като се навършиха три години и те не издадоха нищо, аз отидох и си прибрах материалите с протокол и им доказах, че без мене нищо не могат да направят. Аз ще задвижа впоследствие този въпрос, но сега тече процесът на разцепление. Жана им предава всички неща и се отказва от Издателството, а аз ще продължа да работя с Жана и Любомир, като Словото ще бъде издавано от еднолични фирми. Най-много да довърша започнатата работа с двете годишнини, които ги прибрах, защото не искам да спирам работата на Учителя. Според мен предстоящо е разцепление не само в Издателството, но и на Ръководството и на Рила ще имате възможност да се определите кой накъде ще върви. Със Словото на Учителя или срещу него.
 
4. Аз лично снощи прочетох първата беседа на твоето първо томче и не виждам никакви нарушения от твоя страна спрямо оригинала. Въпросът е друг, че те не могат да се примирят, ча ти издаде една годишнина. Теб те изгониха като мръсно коте, но Вергилий не е вчерашен и ти даде идеята да си направиш сама корицата и да си я издадеш. Те не могат да се примирят, че ти си издала това томче. Нещата не се движат от тях, а от моя милост. Те това не могат да го разберат и не могат да се примирят, и затова нищо не върви. Аз от 20 години движа нещата. Всички идеи, които съм дал, са били реализирани от старите приятели, които си заминаха или от онези, които ме слушат. Ти ме послуша и реализира нещо. Беше ли свободна и независима? Ето така аз работя, но с протокол, за да се знаят точно правата и задълженията на всеки.
 
5. Атаката срещу Словото на Учителя е работа на Черната Ложа. Те търсят най-малки поводи и грешки неволни, за да атакуват оригинала. И което е най-важното, през 1976 г. всички събираха пари от цяла България и лично Нестор Илиев занесе на Лалка Кръстева 19,000 лева, които трябваше да отидат за дословен препис на Словото на Учителя. А с тези пари тя промени Словото на Учителя. А с тези пари навремето се купуваха два тристайни апартамента. Значи събраха пари в името на Учителя, за да ги дадат на други с тях да се плати, за да Му се промени Словото. Това са врагове направо.
 
6. И което е най-важното, комунистите и тяхната милиция през 1957 г., след направения обиск, с 19 камиона прибра беседите от Изгрева и те отидоха на претопяване, понеже никой не ги купува и то от онези, които са последователи на Учителя. А всички непечатани беседи, както и машинописните ръкописи от издадените беседи, отиват в Народната библиотека, държат се 30 години и сега са в Държавните архиви. Аз имам човек, който е професионалист и той прави опис на всички оригинали. От време на време аз отивам и давам своите съвети, защото познавам почерците на Паша, Ана, сестрата на Паша и Савка. По- нататък сравняваме оригиналите от отпечатаните беседи до 1951 г. и се оказа, че Паша Теодорова от оригиналите на беседите на Учителя си е правила литературни разработки и свободно съчинение по картинка, така, както се прави в училище. Всички гледат и не могат да повярват на очите си. Оригиналът го има, а напечатано съвсем друго. Та онези, които целуваха ръка на Учителя, се оказаха най-големите врагове на Словото Му, защото го промениха. А комунистите и тяхната власт, която я смятаха досега за враг на Учителя, се оказа, че е съхранила оригинала на Учителя. Доказателство за това е, че в нейните архиви се пазят оригиналите. Аз сега ги проверявам.
 
7. Написах ти това, за да знаеш, че не си направила никаква грешка с твоите две томчета, а си извършила цял подвиг с твоя екип.
 
8. Получих писмо от Ясен. И той съобщава, че работи съгласно протокола. Като видиш двете близначки, дай им да прочетат това писмо и да продължат да работят по същия начин. Като свършат работата с Ясен и подготвят всичко, да донесат материалите тук при мен и аз ще ги предам да се издадат от Жана и Любомир. Ще се издават от еднолични фирми и аз работя с тях.
Пожелавам ти успех. Сега се води борба за съхранение Словото на Учителя и чистотата на Неговата Школа. Има един Учител, едно Слово, един Бог.
Много поздрави от

Вергилий

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...