Jump to content

4. ЛУНАТА


Recommended Posts

4. ЛУНАТА

Пак е чиста, кристална вечер на Изгрева. Звездите трепкат над главите ни, весело намигат, какъв чар лъха от тях, каква мекота! Прави са били древните мъдреци, като се казвали, че Звездите са очите на Ангелите. Защото наистина, като ги гледаш, мисълта ти се подига към един чист, неземен, пълен с Любов и Мъдрост свят. Тази вечер и Месечината грее с цялата си пълнота. Учителят пак е навън заобиколен от нас. Той помолва, да се изнесе малкият Му телескоп, който имаше.
Този телескоп Му беше направен от един наш приятел, много способен техник. Този наш брат, имаше малка техническа работилница, в която изработваше с голямо умение киноапарати. Известно е, че за непосредствено наблюдение на звездният мир, имаме два вида телескопи; с лещи, наречени рефрактори и такива с огледало, вдлъбнато със сферична или параболична повърхнина. Те имат по-проста конструкция и се наричат рефлектори. Телескопът на Учителя беше от последният тип, с вдлъбнато сферично огледало, диаметъра на което беше около двадесет сантиметра. С него много добре се наблюдаваше релефната повърхнина на Луната, когато Учителят го насочваше към нея. Кратерите, планините, ясно се очертаваха. За кратерите, на които произхода е все още неясен, Той казваше: „Направени са от разумни същества за да събират слънчевата енергия, както при сферичните и параболични огледала. И наистина, изследванията на астрономите са показали, че от падналата върху Лунната повърхнина слънчева светлина, а оттам и енергия, 93% се поглъща и само 7% се отразява.
За произхода на тези кратери, учените дават две обяснения за техният произход: Метеоритен и вулканичен. Метеоритната теория според която тези кратери се дължат на паднали върху Лунната повърхнина болиди, големи парчета от твърдо вещество, е крайно неприемлива за техният произход. В подкрепа на това е казаното от професор Никола Бонев. Той доказва по един оригинален и много интересен начин, че наблюдаваните от Земята Лунни кратери нямат случайно рахвърлено разпределение, каквото следва да имат, ако са образувани от падането на метеорити, а имат някаква закономерност.
Другото предположение, дадено от много по-голям брой учени и прието от тях е, че те са плод на вулканична дейност, повдигания и последвани от слягания. Тъй както, когато се вари каша, образуват се пари в нейната вътрешност, които повдигат на места повърхнината. Подутините се пукат, а може и да не се пукат, гъстата маса се сляга и на мястото се образуват кратери, кръгли, сферични образувания, снабдени често с малки връхчета в центъра, което нещо се наблюдава при много Лунни кратери. Тъй приетото, напълно съвпада с казаното от Учителя, защото тези движения са съпроводени с разумност.
В подкрепа на тази теория за издиганията и сляганията, плод на процеси във вътрешността на небесното тяло, като причина за образуването на тези кръгли паничообразни форми, които се нарекоха кратери, идва и направените от изпратените към Марс и Меркурий междупланетни станции, които дадоха снимки от повърхнината на тези планети. Тези снимки показаха, че на тях има същите кратери, каквито и на Луната. Особено е сходен пейзажа на Меркурий с този на Луната. Това трябва да ни подскаже, че тези образования са плод на една необходима разумност, на каквато разумност са плод и самите планети, пък и всички небесни тела, а не на някакви случайни явления, каквито прокарва материалната хипотеза. Откъде биха дишли толкова много и големи метеори и да произведат еднакви образувания и на трите небесни тела? Освен това, отразителната способност, тъй нареченото Албедо на Меркурий е същото, каквото и на Луната, това е пак поради еднаквия строеж на техните повърхнини изпълнени с такива кратери. Разбира се, някой би възразил, че поради голямата близост на Меркурий до Слънцето, той едва ли не изнемогва от преизобилна светлина и горещина и не би имал нужда да събира енергиите, които Слънцето изпраща. Но ние съвсем не приемаме, че Слънцето праща само светлина и топлина. То праща и други видове сили, които за в бъдеще ще се изучават и изследват, и за които разстоянието не е фактор.
Тези разумни същества, разбира се ние съвсем не схващаме, че са такива от наш тип, устроени с физически тела като нашите. Разумни същества с висока култура и съвсем други тела. Те са изпратени там да устройват това небесно тяло и да създадат условията за по-интензивни форми на живота. Ние добре разбрахме също, че където и да било, по цялата Вселена всяко нещо, всяко явление и събитие е с цел и задача, плод на велика разумност.
Всички трябва да се интересувате от Месечината, защото тя оказва влияние върху нервната система, върху ума на човека. Луната се е създала в четвъртият ден, когато на Земята е съществувало вече известна култура.
Луната покровителствува семейния живот и по-специално майката. Син или дъщеря, които се намират под добро влияние на Луната имат добро отношение към майка си. Ако върху някой човек имат влияние Сатурн и Луната, при лош аспект, той ще бъде мрачен, ще има силно въображение, но ще преувеличава нещата и от страх ще умре. Хилаво тяло ще му създаде Сатурн, а Луната болно въображение. Луната има желание да му помогне, да го подтикне към дейност, но слабото тяло не му позволява това. Той предпочита да умре, отколкото да се бори с лишите условия на живота. Лунните типове никога не прокопсват, те все се чудят, защо нещата стават тъй или иначе, все са изненадани. Те са поети, не се обезсърчават, имат много вяра. Вярват на късмета. Не обичат да работят, надяват се на късмета си. Челото им горе е широко. Лицата са валчести, доста правилни. Вярват в добрата страна на съдбата. Всички хора, които приличат на Месечината, са крайно догматични, обичат външната страна на нещата. Те са големи материалисти. Когато човек завижда, Луната е взела надмощие над него. Тя обича да заблуждава, да лъже. Но трябва да знаете, че всяка планета оказва, добро и лошо въздействие върху човека. Тези, които се намират под влиянието на Луната, са готови за едно свое удоволствие да продадат мило и драго. Среброто има отношение към Луната. Каквито са отношенията между среброто и Луната, такива са и между златото и Слънцето. Ако човек няма злато в кръвта си, Слънцето не може да му действува. Има хора, които не могат да се лекуват на Слънце. Луната влияе върху въображението, тя е свързана с религията и религиозните форми. Жената е силна, когато е религиозна. Мъжът е силен, когато е духовен, справедлив. Луната в своите фази на пълнене и празнене, се отразява особено чувствително на някои натури. Когато тя се пълни, те са неспокойни, не могат да спят. Щом Луната почне да се празни те се успокояват. Безпокойството при пълненето се дължи на излишната енергия възбудена у тях, което нещо се отразява върху мозъка, върху дробовете или върху стомаха им. Затова те трябва да работят върху себе си, да намерят начин, чрез който да могат да се справят с тази излишна енергия.
Когато болният иска да се излекува от болестта си, се препоръчва да гледа Луната, когато се празни и да се свързва с нея. Но пълни ли се, да затваря кепенците, да не прониква нейната светлина в стаята. Пълненето на Луната се отразява благотворно върху онези хора, които искат да се развиват духовно. Има хора, на които Луната оказва лошо влияние, особено вечер. Луната изсмуква силите на човека. Тя има свойството да изтегля лошите, нечистите влияния, обаче като изтегля лошите изтегля с тях и добрите влияния. Среброто е най-добрият проводник на енергиите, които идват от Луната. Тия енергии чистят човешкия организъм. Който иска да се очисти от греховете си, трябва да се свърже с Луната. Тя може да действува само върху онзи човек, който има сребро в кръвта си. Новите учени са забелязали, че когато Луната минава през своите фази на пълнене и празнене, тя оказва различно действие върху среброто, физиката на жената е в зависимост от Луната. Ако Луната се намира в дисхармоничен аспект с Марс или Сатурн, жената е слаба и анемична.
На повърхнината на Луната има 150 градуса студ, има и около 100 150 хиляди жители, които живеят под кората й. Те имат градини, плодни дървета. Няма микроби, хората живеят колкото си искат.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...