Jump to content

18. ЗОДИАКЪТ


Recommended Posts

18. ЗОДИАКЪТ

Отново над нас е звездният мир. Погледът на всички е устремен към тази чудна изява на едно непонятно за нас по своето могъщество творчество, пред което човек може само да мълчи и благоговее. Какво щастие е за човека да може да вижда и да се радва на тази картина и да усеща трепета на едно благоговение и смирение пред тази величавост и могъщество.
Учителят казва:
- „Когато човек използува влиянието на всички Слънца в Космоса, той дохожда до съвършенство. Задачата на човека се заключава в хармонизиране на силите на неговият организъм и създаване на правилни отношения с всички звезди. Сириус по култура днес стои по-високо от Слънцето. Сириус събужда стремежа към чистотата, към нещо светло и възвишено".
- „Зодиакът представлява пътя на физическото развитие на човека. Този кръг разделен на 12 части, наречени домове, всеки дом е свързан с определено зодиакално съзвездие. Следователно всеки дом служи като резервоар, в който се влива, ако не цялата, то поне част от енергията на звездите, с които е свързан този дом. За да разберете влиянието на звездите, вие трябва да изучавате тяхното естество.
Запример, Овен оказва влияние върху главата, мозъка, лицето. В умствено отнощение дава активност на мисълта, дава Холеричният темперамент, активен деятелен. Знака Овен е символ на саможертвата или Божественият принцип, на самопожертвуванието. Човек роден под знака Овен е импулсивен, решава нещата бързо, без да мисли много. Роденият през март е изложен на големи промени и противоречия. В края на краищата, той свършва добре, но с няколко белези на главата.
Знака Телец е принципа на Майката т.е. на онази сила, която създава всички неща.
Знака Близнаци представлява принципа на Космичният ум. Той свързва всички същества в едно цяло, тези три знака се повтарят четири пъти в годината. Те съответствуват на четирите полета, през които човек е минал, докато дойде на Земята. Той е слязъл от причиният свят в умственият, от умственият в астралният, от астралният във физическият, където най-после е спрял.
Всеки градус от зодиака съдържа в себе си известни дарби и възможности.
Роденият под знака Козирог, обмисля добре нещата и тогава се проявява.
Главното качество на Водолея е чистотата, който е попаднал под негово влияние, той непременно трябва да се пречисти. Чистотата пък е свързана с водата, чрез която новият живот ще дойде. Добре е човек да се роди в зодията на Водолея. Мнозина са родени в тази зодия, но не живеят по нейните закони. Този знак определя висшата мистичност у човека".
Така в полезни и приятни разговори минаваха топлите, ясни, звездни вечери на Изгрева.
И пак е звездна вечер и пак, и пак... и слушахме, и мислихме, и изучавахме звездният мир, най-вече Астрологията. За която вярвам, че ще мога да напиша нещо отделно, пълно и цялостно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...