Jump to content

6.3. Договор между Юрданка Жекова и Маринка Таскова за ползуване на част от къщата «кьошк» във Варна


Recommended Posts

6.3. Договор между Юрданка Жекова и Маринка Таскова

за ползуване на част от къщата «кьошк» във Варна

ДОГОВОР

Между подписаните, от една страна: Юрданка д-р Ив. Жекова от гр. Варна, а сега живуща в гр. София, и от друга страна, Маринка Паско Таскова от гр. Варна, се сключи настоящият договор за следното:
 
1. Юрданка д-р Иван Жекова отстъпва на Маринка Паско Таскова празното помещение, находящо се южно от новопостроения й кьошк, находящ се в гр. Варна, в местността «Рупи» зад военния лагер, при съседи на целия имот: Асен Попов, апартамент и шосе, за време от 1 октомври 1930 г. до 1 октомври 1932 г., т. е. за две години, без обаче Маринка П. Таскова да й плаща какъвто и да било наем за това.
 
2. Маринка П. Таскова приема гореописаното помещение в пълна изправност и се задължава в същото изправно положение да го повърне. Също тя приема да се грижи за имота като добра домакиня и всички повреди, станали в него - в помещението, гдето тя ще живее, ще се правят от нея и за нейна сметка, освен тия, които се дължат на непреодолима сила.
 
3. Аз, Юрданка д-р Ив. Жекова, заявявам, че горното отстъпване на описаното помещение правя на Маринка П. Таскова по случай нейното оженване. Водима все от същото чувство, за да й създам по-добри условия на бъдеща майка - отстъпвам на същата временно да се ползва и живее в долнята стая на новия си кьошк, както и горнята малка стая на същия - за едно време от 1 октомври 1930 г. до 31 май 1931 г., след който срок тя е длъжна да ги освободи в пълна изправност веднага след като й съобщим, като се прибере да живее само в долното отделно помещение. И тук, както и по-горе, тя поема грижата на добър домакин за имота, който й се поверява.
Аз, Маринка П. Таскова, съм напълно съгласна с всичко гореизложено на настоящия договор и го приемам с благодарност.
Настоящият договор се написа в един екземпляр, след подписването на който остава у Юрданка д-р Ив. Жекова, а препис от него, при желание, може да има и Маринка П. Таскова.
Свидетели: Договарящи:
1. 1.
2. 2.
Варна.......... [1]
----------------
[1] Няма дата, нито подписи - вероятно това е чернова, (бел. М. И.)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...