Jump to content

4. ЧЕСТИТА НОВА 1974 ГОДИНА!


Recommended Posts

4. ЧЕСТИТА НОВА 1974 ГОДИНА!

НЯКОЛКО НАСЪРЧИТЕЛНИ МИСЛИ ОТ УЧИТЕЛЯ ЗА НОВАТА ГОДИНА

На първо място поставете Божественото, и няма да имате прегради, няма да имате неуспех. Ако бъдете чисти съсъди, водата,.която се налива отгоре, ще остане чиста, ще блесне. Значи, чисти съсъди бъдете! Само върху това да работите, постиженията, които ще имате, ще бъдете като с крила в света.
Ако имате дадена задача, лично за ваша работа, вземете си МОЛИТВАТА НА ДУХА И 91. ПСАЛОМ, да ги казвате, да бъдат в джоба ви, за да си изпълните задачата, за която отивате като ученик.
Да бъдете смели винаги, и във връзка!
Да имате винаги съзнанието, че служите на Бога!
Никога да не пренебрегвате Божественото за човешкото!!!
Запишете тези мисли и ги дръжте в джоба си! Не се безпокойте, цялото човечество минава през изпитания! Докато сте с Бога, и косъм няма да падне от главата ви!!!
Верният в малкото е верен и в многото! Силният в малкото е силен и в многото! Бъдете готови, където и да сте, както и да бъдете [...] Младенеца, защото не знаете кога ще ви похлопа на вратата. Мислете повече. Живейте с благодарност за това, което ви е дадено в беседите и работете с готовност и вдъхновена радост.
Със Светлина и МИР! С благост и вяра! С любов и правда! Живейте и вживявайте се в тези мисли! A3 И ОТЕЦ ЕДНО СМЕ!!! Мислете, рекох, и размишлявайте върху това. Прилагайте. Сами ще се изпитвате! Всеки сам за себе си ще си определи седмичния час за работа и връзка, а заедно ще се събирате на две седмици за обмяна на опит. Иска се от учениците вътрешна работа, иначе се стига до механичност, която е безполезна. Научете се да мислите по-вътрешно, значи задълбочено, да виждате вътрешната страна на нещата. Работата над казаното да не стига до формалност. Да работи човек, значи да се проявява. Колкото повече е просветен, толкова повече се проявява, колкото повече Светлина има, или още казано, колкото повече Любов протича през него, толкова по-правилно говори и се проявява. Щом се проявяват принципите на Любовта, Мъдростта и Истината, говори се правилно и вярно. На вас ви трябва повече духовна храна, за да ликвидирате с кармичните си утайки.
Ако преодолеете вътрешните си слабости, неминуемо животът ви ще вземе правилен ход. Дръжте положителни, и само положителни мисли, всякога и за всички. Ученикът, служителят Божи, сам трябва да определи пътя си, сам да предприема, сам да разбира. Бъдете умни, разумни, незлобливи и работливи. Дръжте връзка с молитва и с мисли. Дръжте кормилото. Доброто в МИРА и Братството да победи и поеме кормилото на новия живот. По-малко грижи за всекидневието! Не избягвайте отрицателните хора, но и в тяхно присъствие да бъдете проводници, да бъдете положителни такива. Небето работи с всекиго различно. Не ревнувайте, не се разделяйте! Събирайте се, обединявайте се - засега това е нужно. Ще дойде нещо хубаво в Братския живот. Изпращайте и се ограждайте с положителни мисли. Бъдете разумни пионери на Новото. Не оставяйте света да ви изпревари! От време на време отивайте в планината да черпите сили. Колкото повече сте сензитивни, толкова повече ще имате стрели от наши светове. Не мислете, че така ще ви върви, гладко. Имайте връзка с повече братя и сестри. Мислете, пейте и служете. Над вас бдят хиляди светли същества. От вас се изисква съзнателно да живеете. Ако искате да бъдете ученици, с еднаква радост трябва да посрещнете приятното и неприятното, доброто и злото - изобщо, ученикът се учи от всички и само учи! Пращайте светли мисли за МИР в света! Носете благост, мекота, мекота и любов! Бъдете бликащи извори на ЛЮБОВ И БЛАГОСТ. С околната среда се оправяйте с любов. Претопете всяка груба мисъл и всяко отрицателно чувство. Само така ще привлечете около вас добри и светли духове. С БОГА всичко и всякога!
Може личният ви живот да бъде отражение на духовния ви път - сянка на душевния ви МИР.
Бъдете тези, които търсят Бога. Идат дни на радост. Идат дни на изпитание и работа. Бъдете умни и съзнателни, като бели братя и сестри. От вас се изисква воля и постоянство, да работите на Земята с отворени очи.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...