Jump to content
Ани

4. С нетърпение очакваме славния ни много мил и любим Учител

Recommended Posts

4. С нетърпение очакваме славния ни много мил и любим

Учител

1920
.20.10
Писмо от Нешка Анева в Свищов до Стефан Тошев в Карайсен:
 
Милий ни любезен братко, Ние много замълчахме па и забравихме обещаното. Колко сме виновни !! ... Молим те прости ни, прости ни добрий братко. Никога не те забравяме, всякога е най-голяма радост и благодарност си спомняме за теб и те благославяме. Нека Бог те благослови.
 
Всички сме много добре. Слава и благодарност Богу. Всякога сме заедно - сестрите, братята и с любов и велика радост в Господа следваме Пътя. С нетърпение очакваме славния ни много мил и неизказано любим Учител. Идването му се предполага скоро - когато Бог ще благоволи и то ще ни се предизвести вярвам. Ще съобщим и теб разбира се и колко ни се ще щото ти да бъдеш при нас тогава!
Обади се някога по телефона, молим те и пиши ни пак нещо хубавичко както тогаз. Колко се радвахме на него писмо и колко пъти го препрочитахме! Аз го нарекох "послание".
 
Приеми сега, братко хиляди най-сърдечни поздрави от братята и сестрите -Анчо, Генчо, Слави, Пенка, Невянка, мама/и тя е отредена вече за наша сестра - Слава Богу/ децата и мен. Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде всякога стебе-любезний добър братко! Бъди благословен во веки!
 
Сестра ти в Господа Исуса Христа Надежда /Нешка/. Поздрав брат Анчо!
 
1921
 
Учителят пише от Свищов писмо на Стефан Тошев в Севлиево. През 1921 година на събора в Търново е даден списък на присъствалите от Свищов като част от Общ списък на В.Б.Б. по години на повикването в срещата през 1921 година от 19/6 август петък до 25/12 август четвъртък включително в град Търново:
 
Анчо Анев, Генчо Александров, Слави Гюдеров, Димитър Халачев, Неша Анева, Невенка Богданова, Пенка Н. Димитрова, Еленка Симеонова. На третия ден на 21 август в реда за четене на Новия завет се пада под № 15 свищовци да четат II послание до солуняните, което завършва с думите:-
 
"Благодатта на Господа наш Исуса Христа да бъде с всички вас. Амин"[26-29]

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×