Jump to content

135. Нашата задача е да се организира причинното, умственото, астралното и физическото тяло на човека


Recommended Posts

135. Нашата задача е да се организира причинното, умственото,

астралното и физическото тяло на човека

Сега се организира светът на сърцето - астралния свят. Ти си във висшия астрален мир. Това, което ни изглежда любов, то не е още любов, то произлиза от магнетизъм и е магнетизъм, който се изчерпва. Това е само привличане. Трябва широк поглед, простор. Любовта - това е вечното разнообразие на живота. Когато се сплитат двама души, изгубват свободата си. Не се доближавай много до човека, запазвай дистанцията Нашата задача е да се организира причинното, умственото, астралното и физическото тяло Нужна ни е широта Ако гледаме звездите с просто око, малко ще видим, но с телескоп ще видим много повече - милиони. Земята още не е организирана - в ембрионално състояние е, в първите етапи. Ембриото има да мине през 400 000 форми, не е на фокус към слънчевата енергия. Така сме и ние самите. Имаш чаша, която събира 250 грама, която пълниш от шише с един килограм, колко пъти можеш да напълниш чашата? Има една реална любов, неизменна. Едно същество, като те обича, когато си в нужда ще се яви и ще ти помогне, след това ще изчезне - и всякога ще ти се явява в нужда. Това е любов, а не да ти пее всеки ден все една и съща песен "Цвете мило, цвете красно". Гениален е човекът на вечното разнообразие. Който се старае да си покаже само хубавата страна, е излъскана мед, а не злато. Златото не се окислява.
Черната ложа работи, като нервира двама и те не могат да се търпят. Винаги да запазваме спокойствието и самообладанието си.
В Божествения свят няма гнили плодове, всички са идеални. Няма и изкуствени плодове, само боядисани. Всичко, което търсиш отвън - щастието, то е в тебе. Няма щастие, когато няма хармония между четирите тела на човека. Той е тогава като раздрънкано пиано, което издава фалшива музика. Там няма хармония и радост Необходима е вътрешна хармония между тези тела."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...