Jump to content

137. Как да се работи в Америка


Recommended Posts

137. Как да се работи в Америка

На следния ден отидех при Учителя и Му я прочетох. Той изслуша одобрително и каза, че сигурно съм я написала на английски, повече хора да я четат Каза ми да я изпратя да се отпечата в Америка.
"Когато човек мисли, той разлага светлината на много цветове, на дъга. Цветът, баграта, е знак на мисъл. Тоновете без мисъл са безцветни. Когато пишете поезия, не се ограничавайте във формите, а пишете както идват. За да държите духовна връзка с приятелите си в Америка, пишете им понякога. Американците са практични, готови да приемат новото. Там има много жадни души. Те търсят нещо, което могат да приложат. България е най-трудната страна за приемане и приложение на Божественото и Новото. Ако българите го приемат, колко по-лесно ще го приемат готовите души в други страни.
Сега ти трябва търпение и енергия. Работи непрестанно. Когато имаш някой Божествен импулс, не отлагай. Когато отидеш в Щатите, ще вършиш много неща: ще свириш и пееш, ще четеш беседи и предадеш Паневритмията. Музиката е достъпна и обща за всички и всеки може да се възпитава с нея.
Не се безпокой, това не ти помага. Тревогите нямат място в нашия живот и в нашата работа. Сега като бяхме на Мусала за три дни, получихме много повече, отколкото друг път при дълъг престой."
Като Му говорих за плана ми да предам Рила в стихове на английски, Той ми каза: "Американците имат нужда от новите форми на поезия. Рила е завръщане към Божественото. Изкачването на Мусала е отиване при Бога. Ще се съкратят събитията в Европа".
В.К.: На с. 107 вие споменавате за Америка. И аз съм записал, аз съм задал въпроса: Учителят изпраща ли ви в Америка? Весела: He. В.К.: Лично? Весела: He. В.К.: А по косвени пътища вече? Весела: Той ми е говорил много за американците, обаче, аз не съм ходила от 1932 година.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...