Jump to content

179. Бъдещия капитал


Recommended Posts

179. Бъдещия капитал

Изучавай различните физиономии и ги рисувай, рисувай различните типове.
Децата в селото са бъдещия ти капитал. Те са интелигентни същества, които са слезли в този живот да съберат енергия, за да се изявят в бъдещото въплъщение. (Забележка: Този случай ще бъде разказан подробно.)
Богатите трябва да раздадат всичко на бедните, тогава те ще пожънат стократно плод в небето и в бъдещия живот.
Ние сме за един Божествен порядък - на свободата. Държавата събира средства чрез данъци, а ние сме като плодните дървета - като родят плод не е за тях, а за другите да се ползуват. Така е и с нашия принос в братството.
Човек сега по-добре да е сам. Един извор, като дойдат хора до него, си мият краката в него, не го зачитат. Човек трябва да му стихне ума и съзнанието, за да отрази духовния свят като в гладко езеро.
Сега влияят Венера и Юпитер, а слънцето иде по-късно да влияе. Бог чака да види как ще му благодарим за благата, които ни дава
Една красива постъпка е едно красиво живо същество. Да не събираме боклуците на хората - това, което и на тях не им е потребно. Да се съобразяваш с хората - с кого какво да говориш според интересите им.
На физическия свят едно същество не може да ти изяви любовта си, то ще заспи. То ще те види в невидимия свят през нощта. На земята да не те хвалят, после ще те хулят. На земята е ден и нощ, няма все хубаво.
Нещастни сме, защото не се движим в мисълта си с бързината на светлината, та да сме винаги в слънчевата светлина, та да не ни настига нощта. То значи, като те хвалят, да не се спираш на похвалата.
Дисхармоничните тонове намират мястото си в другите светове и стават хармонични. Велико нещо е животът. С малко усилия в музиката ще научите доста - ще има постижения.
Някога ние сме били плодни дървета, а ангелите са били хора и понеже са се ползували от нас, сега слизат да ни повдигат.
Когато една идея ти е ясна, тя е на фокус, същото е и с едно светло чувство.
Сърцето е До, Сол е най-широкият тон, Ла е вътре в Сол, а Сол е отвън Ла.
В.К.: На с. 156 пак се споменава, че децата в селото са бъдещият ти капитал. Весела: Да. В.К.: Изобщо по отношение въплъщението на човека вдадена страна, там дето работи. Смятам, че вие имате няколко опитности, които трябва да ги разработим малко по-подробно. Ето вече идвате в дадено село, това са дадени души, в дадена материя, в дадена страна, идват, за да поемат тука енергия за в бъдещо въплъщение и вие си изработвате вашия път и вашия кредит там. Сега, това е много интересно. И много голяма загадка. Вие знаете ли, на мен са ми разказвали много опитности как различни краища на България представляват въплътени същества от напреднали страни от Франция, Германия. Весела: Ами ето, английските лордове са тука в село Ковачевци, Самоковско. В.К.: Самоковчета, шопи. Весела: Шопи, не учат, говедарчета, прости. В.К.: А в един момент, в едно друго прераждане. Весела: Съвсем други ще дойдат. В.К.: Да. Много голяма тайна. Има една друга много голяма тайна. Много приятели от времето на Христа и по-късно били писатели, философи, историци, царе, папи, патриарси. Родили са се и тука са стигнали да бъдат неуки. Весела: Да, да, като просяци. В.К.: Ето, дядо Ради. Патриарх Евтимий по минало прераждане. Тука дядо Ради, не знае да пише. Много голяма тайна. И наистина, това, което слушаме, което вие го казахте, то е една вратичка към другия свят на друго измерение, който не го знаем и не го познаваме. Весела: Да.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...