Jump to content

199. Кармата на непокорния син


Recommended Posts

199. Кармата на непокорния син

"Живеем във век на ликвидация на кармата - лична, семейна, национална и общочовешка. Главната ни задача е да се разплатим правилно, за да отворим път в себе си, по който да влезе в нас Новия живот на Божествената Любов. Всички стъпала на Любовта се изживяват в такова време, времето се съкратява също."
На-28 януари 1943 г. Учителят ми каза: като възпитаваш този брат ти събираш кармата си в пет месеца, която трябваше да изплатиш за 15 години чрез един непокорен син. Сега той да остане свободен да живее както иска, а ти преминаваш в един по-организиран живот. Не оставяй децата си нито гладни, нито преситени. Възпитавай синовете си! Любовта има три врати - горните две са отворени, но на физическия свят вратата
е затворена, не я насилвай, тя рядко се отваря. Музиката
отваря вратата за Любовта на физическото поле."
През 1944 година, когато бяхме евакуирани с Учителя в село Мърчаево, Учителят ми каза: "Твоята мисия е да раждаш сърцата и умовете на хората."
Като заключение на преживяното, Учителят ми каза: "Шейсет хиляди римляни похулиха и оплюха Христа, но Той вярваше, че това волята на Единния и какво загуби от това? Бог Го възкреси. Когато човек страда за човешкото, той регресира, а когато страда за Божественото, той се издига.
Колкото повече страда един музикант, по-добре пее. Ти търсиш Любовта - Единния във всичко, ще минеш през всички фази на Любовта.
За да прослави Любовта, Христос мина през позора на Любовта. В рая всички са разумни проводници на Божиите блага."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...