Jump to content

200. Защо бях обстрелвана на Изгрева


Recommended Posts

200. Защо бях обстрелвана на Изгрева

Пътят на земята ми е труден, пълен с противоречия и препятствия и колко пъти съм мислила, че изтерзаното ми сърце няма да издържи непосилните напрежения на живота, но ето, Божията сила ме крепи и днес съм още жива да напиша тези редове и да кажа на всички, които ще тръгнат по този свят път, този единствен път, който ни извежда от джунглите на земния живот, че човек не е сам и безпомощен, когато твърдо реши да изпълни волята Божия на всяка цена. Хиляди разумни същества ще му се притекат на помощ. Бог никога не забравя и не оставя Своите си - тези, които с Любов Го слушат и се борят да приложат Великият Му закон на земята. И най-върлият враг рухва в нозете ти под силата на Любовта, и най-силните куршуми и изстрели се стопяват в огъня на Любовта. Когато бях обстрелвана на Изгрева от десетки страни, вървях с наведена от умора и мъка глава, но не паднах. Учителят каза в беседа: "Да минеш на бойното поле, обстрелван отвсякъде от куршуми, но да минеш невредим, това е геройство." Той често ми казваше: "Герой трябва да бъдете!"
"Добре минахте", бе заключението Му в края на битката. Това ми стигаше. Светът се плаши от Любовта, защото пътя й е път на големи страдания, позор и унижения. Чувствах се отпаднала, но духът ми беше бодър.
Най-много ми помагаше Учителят насън. Постоянно Го сънувах в най- насърчителни положения. Той държеше крепко ръката ми и водеше стъпките ми. Любовта Му говореше чрез устата ми, защото бях отдала душата си на Бога.
Учителят - това е целия разумен свят. Един ден след разговора ни, на сбогуване Учителят ми каза: "Цялото небе е с нас". Почувствах се окрилена, възкръснала. Едва издържах радостта, с която ме изпълни Този, Комуто служех. Това бе наградата ми за всички страдания, през които бях минала на Изгрева.
В.К.: Значи небето те избра за да спреш Симеон, дякона да не извърши предателство. Весела: Много интересно, ама той щеше да предаде Изгрева. О-о, ти знаеш, щеше да ни разгонят, да арестуват Учителят и нас да ни арестуват, че концлагери, че ти не знаеш какво можеше да стане. Да пази Бог. Щеше ужасно нещо да се получи. А, Учителят ми каза после: Не всеки може на такова място да се сложи. А, каза, като го попитах насаме: "Добре минахте, рекох." Тия думи ми каза: "Добре минахте, рекох." Не всеки може на такова място да бъде сложен. А брат Борис миналата година случайно ми каза: Сестра, Учителят чрез теб разрешаваше най-тежките въпроси, които никой не можеше да разреши. Брат Борис ми каза. Най-тежките проблеми. Ти разрешаваше най-тежките проблеми на братството. Това е. В.К.: Голяма опитност. Добре сте минали. Весела: Тъй рече: Добре минахте, рекох. В.К.: Каква музика трябваше да пишете с него? Тука споменавате, нали, че трябва да работите и да пишете някаква музика? Обикновено каква музика? Весела: С тоз човек? Нищо, говорехме за музика, обаче нищо не стана. Той не работеше, той беше ленив. В.К.: Сега, накрая как се разделиха Учителят и той? Как се развиха нещата? Весела: Ами Учителят го държеше отблизо така. Много любезен беше с него. Но той за мене каза: "Добре минахте, рекох." Не пред него.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...