Jump to content

201. Тъмните сили, които ме бяха вързали


Recommended Posts

201. Тъмните сили, които ме бяха вързали

Един брат, много чист и свят - Димитър Звездински - мир и светлина на душата му отвъд, ми каза веднъж на Изгрева: "Сестра, докога ще си на кръста!", с печален тон и съчувствен поглед. Тъмните сили въстават с цялото си същество срещу ония, които пръскат светлина и вървят смело в пътя на Доброто.
Когато най-напред отидох при Учителя, Той ме прие със строг израз на лицето. След време каза: "Когато дойде при Мен, тъмните сили така те бяха вързали..." Да, наистина, голяма освободителна работа извърши Учителят върху мен като скулптор, който извайва статуя от някоя скала. Колко труд, колко време и какви усилия прави Той за нашето освобождение! Как мога да Му се отплатя?
Тук само регистрирам отчасти някои мои опитности с Него, за да види всеки, който чете тези редове, каква безгранична Любов прояви Учителят към нас - малките земни същества, така отдалечени от онова първоначално състояние, в което Творецът най-напред ни е създал. Учителят е мост между хората и Отец. Той ни свързва с Баща ни за вечни времена.
Като дете обичах Христос с цялата си душа и често тъгувах, че не мога да го видя. Ето, дойде време да коленича пред святите Му нозе и излея всичката си Любов към Него в лицето на Учителя.
В.К.: На с. 179 "Когато дойде при мене тъмните сили така те бяха вързали." Весела: А-а. В.К.: Това е изказване на Учителя. Весела: Да. Аз, когато се върнах от Ловеч, имах борба с този, марсианец беше, с едно четвъртито лице. В.К.: Този, дето беше кандидат за женитба. Весела: Този, който искаше да се жени за мен. Учителят ми каза, като ме видя, като седнах при него, не тогава, по-късно, много: Когато казва ти дойде, така те бяха обвързали тъмните, че да се чуди човек откъде да те почне. Толкова ме бяха завързали А аз бях сънувала, скоро след това, че аз се качвам по една стълба през прозореца в стаята на Учителя, влизам и той прогонва духове от мен. Пропъжда духове от мен. Сънувах. Той е пропъдил много духове, които са ме мъчили и плашили. Пропъдил е много духове и това искаше да каже, че просто бях като смутена, бях несигурна, не знаех какво е това Учение и трябваше много време да мине, да проумея всичко. Трудно беше в началото.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...