Jump to content

205. Мъчението, това е Божията ръка, която те повдига


Recommended Posts

205. Мъчението, това е Божията ръка, която те повдига

На 13 януари 1943 г., в 11 часа сутринта, Учителят ме прие в горната стая и ми говори дълго.
"Мъчението, това е Божията ръка, която те повдига. Скръбта, това е балсам за душата. Страданието - това е да се създават условия да се прояви Бог - Любовта. Хората страдат, защото искат да създадат един свят различен от Божествения, а материали нямат. Сега ни предстои да изявим неизявената Любов в нас - тя е от векове в нас.
Сега ти минаваш от гъстата материя в един по-организиран свят. Не е нужно повече да слизаш. Важното е да изпълниш задачата си към Любовта. Не ти е нужен специален приятел, недели Любовта.
Светлината на звездите е много по-скъпа и ценна, защото иде отдалеч, а светлината на слънцето иде само за осем минути. От векове е тръгнала любовта на звездите насам.
Любовта спира и дава само на ограбените, а на ситите не обръща внимание.
Добре, че има дисонанс във физическия свят, защото иначе ще има лицемерие."
Великият принцип, с който работи Учителя: "Аз прилагам Любовта върху онова, което е мъртво и ако то оживее, принципът, с който работя, е Божествен. Всичко ме обича: дърветата, като ми дават плод, извора, като ми дава чиста вода да пия.
Целият свят е отношение на Любовта. Ти сега разрешаваш една от най-трудните задачи."
Попитах Учителя дали ще я разреша, Той отговори: "Ти почти си я разрешила. Инволюцията е много слизане, малко качване, а еволюция - малко слизане, а много качване. Хората имат гемове от невидимите същества, вече не могат да се движат където искат." (Забележка: Гем, гемове - юзда на конете, с която се управляват да се движат наляво, надясно и да спират. Опъни му, стегни му гемовете означава да не му се позволи да се движи където иска и да върши каквото си иска. Юздата го управлява.)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...