Jump to content

210. Физическият и духовният свят са огледала, в които Божествения свят се отразява


Recommended Posts

210. Физическият и духовният свят са огледала, в които Божествения свят се отразява

Единственото нещо, което ни свърза с духовния свят, е работата. Връзката на духовния свят с Божествения е свободата, свободата те свързва с Божествения свят, а в Божествения свят имаме Истината - най-тежкото нещо в света. Тя нито се разлага, нито умира, нито се изменя. На земята по-красиво нещо от истината няма. Тя е свързана с работата на земята, свобода в духовния свят, а в Божествения свят-с красота.
Физическият и духовният свят са огледала, в които Божествения свят се отразява. Красотата на един човек е отражение на Божествения свят."
"Душата ми бе напъпила лилия, която чакаше топъл повей, за да открехне кристална чашка и погледне към слънцето. Дойде майски ветрец с нежен полъх, едва докосна бялата пъпка и тя усети жизнедатната струя на Любовта как изпълня сърцето й. Силен аромат излъчи тя, радостта й за разцъфналия нов живот прие в чашката си първия гост от слънцето - мощен лъч, донесъл песента на ангелите с диамантена колесница.
Видяха я светлите й братя от слънчевия свят и спряха за миг да й се полюбуват. А тя изпълни с уханието си топлия ветрец с благодарност, че й помогна да види слънцето." /Кратко есе от неиздадената книга "Светът без сенки" - авт. бел./
Това е отношението на душата ни към Слънчевия Дух, Който слезе да ни помогне на земята да разберем, че не сме земни, а слънчеви деца. Учителят казва: "И вие сте от слънцето, но сте забравили това, а аз зная. По какво се познава кой човек е от слънцето? - По добрия му живот. Хората от слънцето живеят добре. Който не е от слънцето, не живее добре. Едно време земята е била в слънцето, но по-късно се отделила от него. Казвам: всички хора са от слънцето, но са забравили това."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...