Jump to content

212. Само Бог е, за Когото е първото място в света


Recommended Posts

212. Само Бог е, за Когото е първото място в света

На 21 март Учителят говори след прочитане главата на Любовта -1 3 гл. от Коринтяните.
"Апостол Павел е говорил тук само за Любовта, която е на земята, земната любов. За да познаем Любовта трябва да познаем живота, трябва да познаем движението. Ако не знаеш да мигаш, да се обуваш, да се обличаш разумно, какво ще знаеш?
Живеенето е смяна на работата. Ти живееш само, когато сменяш физическия свят с духовния и духовния с Божествения.
За да познаваш Любовта, ти трябва да се движиш разумно по земята, а да живееш в духовния свят. В света само любовта плаща най-добре, не чакай заплата като работиш с Любовта, тя си плаща веднага. Като ти даде любовта една семка, ти ще бъдеш най-силния човек, чудеса можеш да направиш. Ние отделяме нещата и мислим, че Господ е само в Божествения свят. Световете са само стъпала.
Божественият живот е вечно подмладяване, човешкият живот е вечно остаряване, а ако духовно живееш, вечно мощен ще ставаш. Ако знаеш да пееш, в оня свят щете посрещнат, или ако си богат с добродетели.
Да се роди в нас крайно уважение и почитание към всичко, което Бог е създал, радвайте се за всичко в света! Снемете себе си от първото място горе, все на тронове сте, в ума си на първо място сте вие. Учениците на Христа искаха първото място. Само Бог е, за Когото е първото място в света. Ако си позволиш да имаш първото място, главата ти ще побелее, ти тогава трябва да си готов на всички да помагаш. Ние може да обичаме само Едного, а Бог може да обича всички. Когато Бог дойде на първо място, ще ни научи да любим, от никъде другаде не можем да научим Любовта. Ако поставим Любовта, Мъдростта и Истината на място, ще се яви животът, знанието и свободата, движението, учението и работата. Петър, значи зрял плод. Петър - зелен се отрече от Христа. Ако се отричаш от Любовта, Мъдростта и Истината, от движението, учението и работата, ти не си узрял. Само узрелите хора имат бъдеще. За да узреете всички хубаво, ще направите една реформа, като поставите Господа на първо място в ума, сърцето и душата си. Всичко ще ви тръгне напред и ще се подмладите.
Сутрин със свит юмрук кажи: "Искам моето сърце, моя ум и моята душа да бъдат с Господа".
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...