Jump to content

222. Божествения свят никаква форма няма, той е една вечна светлина


Recommended Posts

222. Божествения свят никаква форма няма, той е една вечна

светлина

На 23 ноември в 11 часа тръгнахме за София. Валеше дъжд, но Учителят го спря. Щом слязохме, планината се обви в тъмни облаци и отново заваля. Всичко беше високо, неземно красиво и дълбоко преживяване - безподобно в живота ми, което никога не ще забравя.
А това небесно преживяване стана само месец и половина преди голямата бомбардировка на София на 10 януари 1944 година, която пропъди всички ни от града. Учителят тайно се е прощавал с нас тогава, защото след завръщането ни в София вече нямахме условия за подобна среща в планината. Той роди душите ни в Любовта и ни начерта Пътя на Новия живот - живот на Вечната Пролет, който щяхме да живеем през идващите столетия. Затова ни каза, че дъжда показва, че посятото ще поникне.
На 12 декември в първата неделна беседа, Учителят каза: "Най-великата наука в света е да се научи човек да живее по Любовта. То е най-лесното и най-мъчното. Любовта не е проникнала в сегашния живот, защото живота е пълен със страдания и смущения. За да ни помогне Господ, трябва да спазваме закона на Любовта. Бог носи бремето на цялата вселена. Плодовете са делата на растенията, техният сърдечен живот. Сладкият плод показва, че растението обича Бога и Бог го обича и съдържанието му е Любовта, която съществува между него и Бога.
Истинската слава е славата на цялото. Блаженството да стане общо достояние на всичките хора. Да пееш, значи да даваш. Петелът единствен дава и никога не пее за лошо. Оня свят е музика. Божественият свят никаква форма няма, то е една вечна светлина-няма никакви противоречия."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...