Jump to content

230. Юрданка слуша от астрала


Recommended Posts

230. Юрданка слуша от астрала

Започват дългите зимни вечери, изпълнени с вълнения и трепет от задушевната семейна обстановка на групата ни около Учителя. Сега в средата на тавана на стаята виси голяма карбитена лампа, която хвърля светлина и прави обстановката още по-топла и приятна. Начело на дългата маса, седнал на пейка, Учителят ни кара да пеем неговите песни и дълго ни говори. Жадно поглъщаме думите Му, които не записваме на книга, но остават запечатани в съзнанието ни. Брат Боев, неразделния спътник на Учителя, който винаги записва думите Му, е на поста си. Сестра Юрданка е главния готвач. Тя е винаги засмяна и бодра, но вечер, както седи на стола, започва да клюма глава и задрямва от умора. Учителят е разположен и шеговит след вечеря. Спомням си, че веднъж, когато сестра Юрданка бе дълбоко заспала на стола, а ние пеехме, той се обърна усмихнато към нея и каза: "Тя ни слуша от астрала сега." .(Забележка. Юрданка Жекова Виж "Изгревът"т. VII, с. .584-627, снимки вт. XXII, № 21, 22, 23, 25,27 и т. XXIII, № 29, 30, 31,36-43, 45,46.)
В.К. : Сега, тука на с. 5 споменавате за Юрданка Жекова, че била готвачка. Какво си спомняте, някакви опитности с нея в Мърчаево? Изобщо за нея?
Весела: Ами сестра Йорданка Жекова беше весел човек, разговорчива много. Тя много близко се държеше с Учителя, защото те са били познати от много отдавна и услужваше на Учителя, готвеше, помагаше на всички. Тя вечерно време, след вечеря ние почвахме да пеем около масата наредени. Първо, аз не ходех там, аз се хранех самичка в брат Петър. Но един ден брат Боев ми каза: сестра Веса, Учителят каза да идвате тука да се храните с нас. И аз бях много доволна и тръгнах да се храня общо с групата. И вечерно време след вечеря ние пеехме, говорехме, Учителят беше винаги разположен. Имаше една карбитена лампа, която, нямаше електричество, осветяваше стаята. И бяхме много приятно разположени всички. И сестра Юрданка, изморена от работата клюмваше на стола и една вечер казаха: Учителю, сестра Юрданка спи. "Тя, казва, ни слуша от астрала. Сега отгоре ни слуша." Тя беше приятен човек. В.К.: Винаги засмяна. Весела: Да, винаги засмяна. В.К.: Аз помня, вие сте ми разказвали, как Учителя й казвал, когато ви посреща да бъде винаги засмяна. Весела: Да, тя беше много приятен човек, разговорчива.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...