Jump to content

243. Ако си Син Божи?


Recommended Posts

243. Ако си Син Божи?

Какво по-хубаво нещо от това, да бъдеш чадо Божие, Син Божи, дете на Бога? Ако си Син Божи, имаш всичко на разположение и сега и за в бъдеще. Очаква те Божията Любов на земята във всичката нейна пълнота. След това ще опиташ всичката Любов в света на ангелите и най-после ще опиташ всичката тази Любов в Божествения свят. И тогава ще има една връзка между човешката, ангелската и Божествената Любов. Те са едно и също нещо. Те са пъпка, цвят и плод. Бог ни обича за Любовта и Истината в човека. Бог обича Истината, която се крие в един грешен човек. И ако Бог към нас е снизходителен, и ние да постъпим така, както Той постъпва. Препятствия ще има, не е лесна работа. То е голямо изкуство. Онези, които обичате, са толкова взискателни! Когато държиш някой с Любов в съзнанието си, ти го повдигаш.
Няма по-велико нещо от това, да приемаш Божията Любов, Мъдрост и Истина постоянно, да имаш вътрешна връзка с Бога, като Негово дете, и Неговото благословение да имаш.
Не се питайте, защо са наказанията - те са бич на Моето благословение.
Не се питайте, защо са мъченията - те са подтик за вашето повдигане.
Не се питайте, защо са страданията - те са лечебен балсам за вас.
Страданията ви са ръката Ми, чрез която ви повдигам. Чрез тях Моят Дух се излива върху вас.
Следвайте повеленията на Моя Дух.
Слушайте и вървете в пътя, където ви водят Моите светли духове.
Следвайте повеленията на Моите светли духове и Моя Дух ще бъде с вас."
Мощното слово на Учителя ни изпълни със сила и вдъхновение. Докато светът се тресеше от грохота на страшната стихия на човешкото безлюбие, на братоубийства и разрушения, в тихия оазис на Светляево Духът Христов напътстваше човечеството към вечния път на Истината и живота. Ние живеехме в пълното единство на любовта и щастието. Всеки миг, от ранно утро, до късна вечер, бе изпълнен с блаженото присъствие на Духа на Любовта, Който се изявяваше непрестанно чрез Учителя - благия ни Вожд. Той не пропущаше миг, да не ни поучи на нещо ценно.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...