Jump to content

244. По права линия действа само Бог


Recommended Posts

244. По права линия действа само Бог

В двора растеше една ябълка, чието стебло се извиваше първо надолу, а после нагоре, образувайки буквата "Г". Учителят ми я показа и ми каза: "И така може". Нали после се отправи към слънцето. Това дърво ми напомняше нашия път. Ние, преди да срещнем Учителя, бяхме тръгнали надолу, но нали после разбрахме грешката си и поехме правата посока.
Учителят продължи: "По права линия действа само Бог-то е най-краткия път, с най-малко разходи към реализирането на една цел. Ние действаме по кривата линия, така е по-лек пътя за нас. Ние не се блъскаме в препятствието, а го заобикаляме по кривата линия."
Вечерята бе богата, а настроението ни силно повишено, защото стаята бе осветена с електричество. Брат Петър бе изпълнил обещанието си. Мърчаево светна. Учителят го прекръсти Светляево. Светлината победи мрака. Така завършиха късите зимни дни и влязохме в пролетта със светлина. Но кой от нас е подозирал, че тази ще е последната ни пролет с Учителя на земята? Кой от нас е подозирал, че "Изворът на Доброто", който работихме с такава любов, е неговият последен акт на земята - печат на безсмъртното му дело?
В.К.: Да. Да нас. 12 споменавате за тази ябълка, която е била под формата на буквата "Г". Весела: Да. Учителят ме заведе при една ябълка, отдясно на пътечката, много странна. Тя беше доста стара ябълка. Но стъблото тръгваше нагоре, след това се извиваше силно надолу. Просто падаше перпендикулярно и пак се извиваше нагоре и образуваше буквата Г (ръкописна). Учителят каза: "Е, и така може". Значи растенията се отправят в крайна сметка към слънцето, въпреки изкривяванията си. В.К.: Да. А сега за ябълката с големите корени. Весела: А една ябълка отляво на пътечката, тези, корените бяха оголени и стърчаха без пръст, измита пръстта. Учителят извика братята и каза да сложат, да пренесат пръст и да изградят една стеничка с камъни и цимент да се задържи тази пръст на ябълката. И те го направиха. В.К.: Вие сте ми казала, че той през нощта е ставал и поливал тази ябълка? Весела: Да, той се грижеше, той въобще с особена любов се отнасяше към растенията, към дърветата, към лозите, цветята и ни учеше на голяма любов към природата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...