Jump to content

253. Човек върши нещо, което не е негово желание, а на друго същество


Recommended Posts

253. Човек върши нещо, което не е негово желание, а на друго

същество

Любовта е прерогатив на Бога, а хората търсят Любовта от човека.
Мъчението е закона, Трудът е парите, а Работата е Любовта. Сега хората изучават светиите - работене за другите, не за себе си - закона на обществото и парите. А ангелите работят по Любов. Те сами се досещат каква е Волята на Бога, какво Той желае и го изпълняват веднага. Човек не е недоволен, но астралните същества в него са недоволни - те са много взискателни. Човек върши нещо, което не е негово желание, а на друго същество. После вижда Истината. Човек постоянно рисува, а Бог затрива и коригира рисуваното. Когато дойде съвършеното, всички ще живеем правилно.
На човека му е нужно само една кибритена клечка, да му запали огъня, а друго нищо не му трябва.
Човек трябва да живее под добрите аспекти, да се огрява добре от слънцето и да му приема светлината и топлината. Малките работи да не слагаме близо до очите, та да ни затварят хоризонта.
Щом Бог създаде земята, тя е огрявана от Божията светлина и се развива.
Печката грее, защото слънцето грее. Любовта се изучава в светлината - плодовете на слънце зреят. Мъдростта се изучава в тъмнината - нощем на луна растат нещата. Истината се изучава в бурите - волята там действува.
Когато Любовта не приемаш, тя те предава на Мъдростта.
Човек трябва да живее в причинното тяло, няма противоречия там. Във физическия свят всичко свършва с противоречие - зле. В духовния свят са чувствата. В Божествения свят са мислите, а в причинния свят душата. Да слушаш гласа на душата!
Дай на Бога сърцето си, Той да живее в него - да го възобнови. Сърцето трябва да се възроди - новораждане от Дух трябва да стане.
Н - е Марс. О - е Юпитер. С - е Земята.
Азота е Сатурн. Обхода - Венера. Щедростта - Меркурий. Поезията, въображението - Луната.
Чрез Любовта се отварят вратите на ада и душите се освобождават, когато двама се любят. Христос държи ключовете на ада - ада се отваря."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...