Jump to content

257. Злото е чук, творческа сила за уреждане на земята - то е крайното добро


Recommended Posts

257. Злото е чук, творческа сила за уреждане на земята -

то е крайното добро

Имах много частни разговори с Учителя, в които Той ми разкриваше онези Истини, които са още неосъзнати от нас. Непрестанно хвърляше повече светлина в съзнанието ни и ни насърчаваше. Веднъж го попитах: "Учителю, защо много малко хора се добират до света на чистата Истина?" Той ми отговори: "Защото се уморяват, тръгват бърже и насред пътя спират - не стигат целта. Много бързат, а Любовта действа с малки подтици, но вечно. Подтиците на Любовта са нежни, слаби, те не блъскат и не събарят човека. Безлюбието събаря човека. Който ти дава 100 000 лева в Любовта, не те обича истински, защото парите ще се свършат, а който ти дава най-малкото - семката, той най-много ти дава - цяла гора орехи можеш да си направиш.
Радостта е негативна - вземаш, а скръбта е положителна - даваш. Ако не разбираш радостта, скърбиш. Ако разбираш скръбта, се радваш. За невидимия свят земята е свят на фактите - те се интересуват от нас, както ние от плодните дървета и ги чакаме да узреят. В света на законите нещата се организират, а се реализират, осъществяват в света на принципите. Светлите духове изправят всичко криво в човешките съзнания относно Христовото учение.
Има равенство само в Божествения свят, защото там малкото е равно на голямото - семката е равна на дървото."
Разбрах, че Невидимия свят иска да види факти в човешкия живот, като плод на тяхната висша активност в хармония с тях - висшите.
"Злото е чук, който обработва грубата материя. На злото като господар ще се противиш, но като слуга - не! Най-добрият слуга е то! Добрите хора подариха езера и пр. - туй, което е Божие. Сега лошите, които управляват, трябва да станат най-добрите слуги, а добрите трябва да станат господари и да турят ред в света.
Вън от Любовта няма Мъдрост. Злото е чук, творческа сила за уреждане на земята - то е крайното добро: цапаш с мастило книгата - зло е, но който я прочете, казва: нищо, че изцапана, научих нещо.
Човек трябва да се жени, когато стане на 120 години и е завършил живота си във всички зодиакални знаци."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...