Jump to content

258. Каквото е отношението ти към Бога, такова отношение ще има към тебе твоят ближен


Recommended Posts

258. Каквото е отношението ти към Бога, такова отношение ще има

към тебе твоят ближен

Един много важен закон, който не знаех и не можех често пъти да си обясня, отношението на хората към мен, ми разкри Учителя в частен разговор: "Каквото е отношението ти към Бога, такова отношение ще има към тебе твоя ближен. Отвън да е добра обходата, но отвътре, ако има нещо користно, хората го чувствуват и не те обичат.
Стомахът е ада, дробовете са духовния свят, главата - Божествения свят Всички енергии отиват от стомаха нагоре.
Най-чиста Любов имат растенията. Те са изложба на ангелите.
Преди да родиш на земята, първо трябва да се роди нещо в ума ти - една светла мисъл, после в сърцето ти трябва да се роди едно хубаво чувство, а във волята ти - една хубава постъпка, тогава раждането на земята ще е правилно.
Светията има миналото, а грешникът-бъдещето.
Ти си терциално построена - на терциална основа. Терцата има само един интервал - едно ядене. Мекота има в терцата. Разрешението й е в квинтата. Първо опитваш нещата, после извличаш теорията им. Събираш факти и върху тях градиш.
Има тактове за 7 години, за 14, 21,28, 35 и т.н., всеки седем години има нов такт. Тактът е подтик. В секундата има дисонанс, който се разрешава в терцата. Музиката и астрологията е едно нещо. Пръстите ти като се движат по пианото събуждат мозъчни центрове и човек неусетно се облагородява и възпитава. Музиката днес е по-напреднала от поезията. Има хора квартово, квинтово построени, които имат повече възможности в потенциалите и избор, съчетания трябва да правят - философия им трябва. Те са хора първо на теорията, а после на опита. Терцата има един връх, от който лесно се слиза в две посоки, тя има само един перпендикуляр, а квартата - или надолу или нагоре ще се съединят и примирят двата върха, тя има два перпендикуляра. В музиката трябва повече да се придобива, по-малко да се изхарчва. (Забележка: За хороскопа на Весела виж № 63, астрологичната карта и хороскоп, който е включен отделно. За "терциално построена" виж № 91)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...