Jump to content

259. Виждай Единият в множеството и множеството в Единият


Recommended Posts

259. Виждай Единият в множеството и множеството в Единият

Държавите са опитни лаборатории на небето, в които човек се обработва и остъргва, да се усъвършенствува. Шестата раса, която иде, е на братството.
Божественото е най-лесното нещо да се приложи, за който знае, а най- мъчното, за който не знае. Само Божественото има бъдеще, човешкото ще отпадне, то е временно. Хората трябва да обикнат във всички Божественото. Виждай Единият в множеството и множеството в Единият.
Трябва да живеем в голямата земя. Въпросът е във вливането и изливането. Хората сега само боклуците и вехториите си раздават - изливат мътилката си.
Има две течения, на доброто и злото-доброто гради, а злото руши, човек е ту в едното, ту в другото течение - ту се ражда, ту умира. Трябва да излезе от тия две течения и да влезе в Божествения закон, който Христос даде на човечеството. Божественият закон е Любовта. Войната само руши, нищо друго не прави. Войната е трошенето на камъните, от които ще се изгради новото.
Америка и Русия имат допирна точка на север - Истината, в свободата, затова ще са свободни, ще се разберат в истината и имат братски отношения. А понеже Русия е на изток от Англия - ще се разберат в правдата. Гърците са на юг от България, затова българите трябва да действат към гърците с добро.
Сега учим Божия закон. Човек не трябва да се заблуждава от позлатените работи, те повече лъщят. Има завистливи духове, които, като видят хляб с масло в ръката ти, куче дойде и изяде хляба. Високо го дръж. С хиляди години хората не могат да научат Божествения закон - бавно, мъчно се учат.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...