Jump to content

260. Светлината навсякъде ходи


Recommended Posts

260. Светлината навсякъде ходи

Природата чисти водата чрез дестилация и изпарение, но чистата вода няма нужда от чистене - каквото е в началото, такова е и в края. Добрият цигулар да свири, а не да говори за цигулката и професора си хората сами ще го оценят и разберат. Който е школувал в школата на Разумната природа, знае как да свърши една работа. Един строител в два часа е свършил туй, което е отнело седмици за други."
Попитах Учителя: "Ще отидете ли в Русия?" А Той ми отговори: "Светлината навсякъде ходи - през прозорците влиза, през най-малката дупчица минава. Някои същества ще те разубеждават. Защо си не уреждаш работите, а се занимаваш с тия неща! Кажи, че се занимаваш с очите си - със светлината си, с носа си - с въздуха, с устата си - с храната и хляба. Сега ги изучаваш.
За да твориш, не да преписваш, трябва да си научил законите и формите на природата - да си я проучил, тогава нещо ново можеш да създадеш.
Има музика, в която няма поезия. Поетичната музика има хубава линия. Има неправилни и правилни тактове според тяхното число; неправилният такт е последват от правилен такт. В неправилния такт срещаш затворена врата; вземе ли се вярно, това е отворена врата.
За да си разумен, първо трябва да си здрав. Здравето е основа на всичко.
Да не хвърляме сянка на хората. На някого липсва тона Сол - чувството за красивото, на други тона Ми - чувство за правилна обхода, на трети тона Ре - проява на енергията. Тонът До - за основата - чувството за време, търпението. Като се набавят, човек правилно се проявява."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...