Jump to content

269. Има много същества, които дебнат да спънат човека и да забавят неговото развитие


Recommended Posts

269. Има много същества, които дебнат да спънат човека и да забавят неговото развитие

В дъбовата гора над минералния извор растяха едри манатарки - наречени царски гъби. Един ден, като отидохме с Учителя на извора, минахме през гората и с Владо събрахме цяла кошница гъби. От двете страни, малко пред Учителя, вървяха Владо и Ганчо. (Забележка: Владо Николов - руснака, Ганчо Ганчев - офицер) По едно време Учителят се спъна в един дъбов корен и падна напред. Спуснахме се да Го вдигнем и Му полях вода на изпрашените ръце да ги измие. Почувствах дълбоко угризение на съвестта, че при нашето присъствие се случи това нещастие на Учителя. Много мислих за случая, но не можах да се добера до истинската причина. След обяд бях при Учителя на разговор и Той ми помогна с разрешението на този въпрос. "Човек трябва да се пази. Има много същества, които дебнат да го спънат и забавят развитието му.
Човек е трояк, Божествен човек, в духовния свят и физическия човек. Физическият човек трябва да е слуга, да изпълнява повелите на Божествения и духовния човек, с тях да е в съгласие.
В България вибрациите, средата е груба.
На Любовта сянката е като цвят от призма - не боядисва, не прави петно, а другите бои правят петно.
Човек да не оставя Любовта си на земята, защото после все слиза да я търси. Нищо да не го свързва със земята. Отдалечи материалните работи от очите си и ще виждаш ясно всичко. Много близо ги държиш. Бъди винаги на фокус. За да се изяви Божествената красота, обхода трябва.
Безсмъртието е във вечното подмладяване. Съвършенството - също.
В света много хора ще си останат да живеят, каквито са си. Все в Името на Бога те лъжат! Една котка дебне птички - не изгоних котката, но хвърлих камъче и птичките се качиха на дървото. Котката бе недоволна. Ти имай една цел: да изпълниш Волята на Бога."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...