Jump to content

274. Химн на обединените славяни


Recommended Posts

274. Химн на обединените славяни

Пак край извора дойдоха думите и мелодията на песента "Химн на обединените славяни". Идеята за братството на народите бе вложена в извора и мозайките край него, и тази идея проговори със стихове и мелодия в съзнанието ми.
Дойде денят вcu славянски народи
Да се обединят,
Бялото знаме високо да вдигнат
За братство в света.
Братя славяни, ръка си подайте,
Вожд вам е Любовта,
Ваш'то високо призвание съзнайте
За Божа хвала.
Вражески сили вий вред ще сразите,
Братя на Любовта,
И бъдни ни светли ще изградите
Где властва мира!
Братя славяни, след дълго страдание
Победата е вам
И свободата на светло съзнание
е Новия храм.
Мощна обнова в света ще внесете
С братски приветен зов,
Знаме на новото знание вдигнете
С достоен надслов.
Синове светли, в едно вcu сплотени,
Божия нов народ
В дух на Любовта и за братство роден е
Човешкият род
Денят, в който написах песента, се разрази една доста силна буря. Явиха се разни противоречия и спънки в пътя ми, и когато занесох песента на Учителя, Той ми каза: "Няма лесно да се обединят славяните, ще има бури и пречки. За всяко действие се явява противодействие на земята, затова трудно се живее на тази планета. На другите планети има по-благоприятни условия."
В.К.: На с. 31 за "Химна на обединените славяни". Изобщо разкажете този случай, защото той е много интересен за бъдещето на славяните. Весела: Един ден, като бях край изворчето просто чух, чух един химн и веднага го записах. И мелодията дойде с текст. Маршов ритъм, като марш беше, тържествен, много хубав, и написах "Химн на обединените славяни". Написах го и веднага отидох да го покажа на Учителя да кажа за този химн, че е дошъл този "Химн на обединените славяни". Но когато отидох да му предам химна, се разрази една страхотна гръмотевична буря. Задуха силен вятър, светкавици, гръмотевици. Учителят каза: "Е, рекох, няма лесно да се обединят славяните. Вижте времето какво е на този химн." И действително, оттогава са минали 45 години и славяните не са напълно обединени, както би трябвало да се обединят. Ние сме в една система, действително. В една система. Обаче, няма онова славянско съзнание, онази мисия, която им предстои. Те чрез музика, чрез творчество, чрез любовта си, защото в славяните се крие велика любов. Руската душа е велика душа, любвеобилна душа и Учителят много обичаше руснаците. И затова, това обединение, ние се обединихме с Русия. Обаче, не сме заработили духовно заедно, предстои. Ние сега на физическото поле се обединихме политически. Но имаме една духовна мисия, една духовна задача и трябва да дадем образец на света.
В.К.: Значи, лесно няма да се обединят славяните. Весела: Няма да се обединят лесно. В.К.: Вие имате записана тази песен? Весела: Имам я. Тя е напечатана. В.К.: Как се започва първият куплет, как започва мелодията? Весела пее: "Дойде денят вси славянски народи да се обединят, бялото знаме високо да вдигнат за братство в света. Братя славяни, ръка си подайте, Вожд вам е Любовта, ваш'то високо призвание съзнайте за Божа хвала."
Весела: Ами това не е малка работа. Те, двама души не могат да се разберат, та цели народи да се разберат.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...