Jump to content

278. Един създава материалните светове, а друг ги организира


Recommended Posts

278. Един създава материалните светове, а друг ги организира

Злото е първична енергия, тя създава материалните светове, а вторичното ги организира и облагородява. Злото произтича, когато те лишат от Божественото благо, а доброто, когато ни го дават.
Остави човека да се развива, както Бог го е направил - дай му подбуждение да развива своята свобода, не му предавай твоята. В самовъзпитанието само поддържай Божественото в човека. Който си е нервен, остави го да си е нервен.
За да предаваш вегетарианството, първо ще накараш децата да обичат растителното царство и ще станат вегетарианци, а ако обичат органическия свят - месоядци са. Каквото обичаш, това ядеш.
Горчивото стимулира, предава нещо, а сладкото подкупва. И най-лошото, което човек прекара, е пак добро. Налягане е страданието. Има нещо, което човек търси. Най-високото състояние е най-близо до най-нисшето. Имаш радост от една златна монета, тя съдържа нещо Божествено, което излъчва и те радва. Вземат ти я, веднага се озлобиш.
В невидимия свят, когото любиш, само веднъж можеш да го видиш, спорове няма. Там външно са еднакви. Хората външно са различни, а вътрешно еднакви.
Ако не се освободиш от злото, ще умреш, ако се освободиш, ще живееш.
В силните неща ти се проявяваш, защото ги владееш, няма нужда от Божия защита там, а в слабото в тебе, Той се проявява и те пази.
 
Само свободният може да живее в рая.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...