Jump to content

280. Учителят се разделя с ул "Опълченска" № 66


Recommended Posts

280. Учителят се разделя с ул "Опълченска" № 66

Ако всяка година човек запазва формата си, ще има 120 форми, но все един човек ще е. Цялото човечество са формите на един човек. Ангелите ни виждат като много малки - паяци, и като не могат да влязат в нашето съзнание, не се интересуват от нас. Те се интересуват от нас само дотолкова, доколкото сме им били полезни. Но Бог влиза в положението на всяко същество и му помага - интересува се от него.
Бащата и синът са пълна и празна чаша. Бащата като капне няколко капки в чашата на сина, тя се напълва, а в човешката любов чашата вода се изпарява. Става преливане от чашата на бащата в сина и обратно."
Един следобед Учителят отиде до София с такси и донесе по чифт обувки на брат Темелко, на сестра Косена, дъщеря му, и на брат Колю Драгнев, който бе пощальон и помощник - връзка на Учителя със София. По-късно ми казаха, че Учителят е раздал вещи от багажа си на ул. "Опълченска" 66, на някои братя. Подготвял се е за 27 декември, което време наближаваше. (Забележка: Виж "Изгревът" т. Ill, с. 27-28, №18J
В.К.: На с. 34 вие споменавате, че Учителят отива в София на ул. "Опълченска", за да си вземе сбогом. Знаете ли коя дата? Самотогава ли е напускал Мърчаево? Весела: Само веднъж напусна Мърчаево. Донесе някои вещи, които даде на някои хора.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...