Jump to content

292. Живото присъствие на Безсмъртния


Recommended Posts

292. Живото присъствие на Безсмъртния

На втория ден сутринта, както лежах като мъртва, гласът на Учителя ясно прозвуча в слънчевия ми възел: "Недей скърби, Аз ще възкръсна!" В миг цялото ми тяло се изпълни с живот. Радост преля в сърцето ми. Скочих от леглото - нов човек. Нито помен от досегашната мъка. Облякох се бързо и се затичах към Изгрева. Исках да споделя радостта си с всички. Срещнах сестра Савка и я прегърнах, като й казах думите на Учителя. Но тя скърбеше. Няколко месеца след Учителя тя си замина.
Салонът бе пълен с плачещи братя. Учителят лежеше на одъра, заобиколен от скръб. Радостта ми бе неудържима. Как да кажа на тези братя да не плачат? Постоях малко и си отидох. Бях преживяла живото присъствие на Безсмъртния. Той лежеше там за нас. Отнасяше голямото зло с физическото си тяло, за да расте младото, посято в нас от Него.
Този, Който владееше материята до последна клетка, остави святото си тяло да го погребат малките в малкия си свят, за да ги запази. Не случайно тези, които са спускали ковчега са чули трясък вътре в него в момента на спускането. (Забележка: Виж "Изгревът" т. VII, с. 261-264, 315-319).
И така лежах първия ден, целият 27-и лежах. На 28-и сутринта беше много студено, небето беше облачно целия ден, небето беше сиво и не мръдваше нищо. Абсолютен мир и спокойствие. Студ и сивота. Пълна сивота. Погребална. На 28-и по едно време сутринта, не мога нито седнала да стоя, нито легнала, място не мога да си намеря. Изведнъж тука в слънчевия възел един глас ми каза: "Недей скърби, аз ще възкръсна." Това беше гласът на Учителя. И когато ми каза това, ме изпълни от главата до петите с радост. Аз цялата скочих, изпълнена с радост и се затичах към Изгрева, като мислех, че той е станал и е възкръснал, затова аз съм се изпълнила с радост. Отидох в салона, всички плачеха и той лежеше там и аз срещнах сестра Савка и казвам: Сестра Савка, не скърби! Сега ми се обади
Учителят, че ще възкръсне, тя каза: А, не, и плачеше и не ме послуша. Вътре като влязох, всички плачеха и аз не можех да им кажа, че Учителят ми е казал това, ще ме сметнат за луда. И аз премълчах.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...