Jump to content

2. Прастарият български език


Recommended Posts

2.Прастарият български език

Веднъж при една среща с Весела, то Учителят вдигнал поглед и го отправил на 2 педи над главата й. И тогава започнал да говори с някого си на един странен език. След малко Весела разбира, че този език е български език, но нищо не разбира от него. Вслушва се в думите и разбира, че това е прастар, много стар български език от векове. А Учителят продължавал да говори с някого си, вперил поглед над главата на Весела. След като свършил разговора, Учителят поглежда Весела, усмихва се и казва: "Един разговор". А тя е била толкова зашеметена, че е забравила да попита, кой е този с когото разговаря, и откъде идва този език.
По онова време Учителят говори за мисията на българския народ. Вижте заглавие № 51. Много пъти отбелязва, че българският народ е подготвен от невидимия свят от 4500 години за идването на Всемировия Учител. Той току-така не може да слезне в един народ, ако не е подготвен.
А за историята и за подготовката на този народ най-добре говори Борис Рогев, че година 4768 преди нашата ера е била първа година на българското летоброене и на българския календар. Вижте в "Изгревът", том XXIII, с. 892-948.
Така че на този първи български календар отговаря и съответен език. Само че той е сега горе на небесата и само Небесния човек може да разговаря с него.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...