Jump to content

3. Как се обучават английските лордове


Recommended Posts

3.Как се обучават английските лордове

Весела завършва онова образование, с което може да се назначи за учителка по английски език в София. Но за този език няма учителски места. Не се изучава в училищата. Изучават се само френски и немски езици и за тях има учителски места. Съобщават това на Учителя и тогава той й препоръчва да се запише за учителка по селата.
И така Весела, с голямото си образование, дарование и амбиции заминава в село Ковачевци за учителка. Как го е приела само тя си знае. Започнала да учи децата по онази програма, която е одобрена от Министерството на просветата. Но започва да ги обучава да пеят и песни, и то главно от Паневритмията и други ритмични песни от Учителя. Никой от селото не знае чий са тези песни. Но виждат че там се пее и то много. Казват: "Абе, тази даскалица не ги учи на буквите, а ги учи само да пеят. Само си губят времето с тази даскалица." Започва да се говори в селото срещу нея. А това се приглася негласно и от другите учители. Положението става нетърпимо и тя решава да напусне селото. Отива при Учителя, разказва му всичко и се оплаква от селяните и децата им, че вече не може да ги издържи и че иска да напусне селото.
Тогава Учителят открил пред нея една голяма тайна за онези, които се прераждат в България по времето на Школата му.
"Всички тези селяни и техните деца в това село, където си учителка са преродени английски лордове и цялата английска аристокрация от векове. Тук са се преродили, защото там, в Англия, те са се изпразнили от идеи, от власт и сила. Сега тук се прераждат като обикновени селяни и селянки, но техните съзнания се пълнят с идеите, които идват от Школата, с енергията, която преминава през българското съзнание. Така те акумулират идеи, сила, енергия, та в следващото си прераждане, когато се върнат отново в Англия, да могат да работят с този капитал придобит в България.
А ти сега, като работиш при тях, като ги обучаваш, ти сега им помагаш. Но помагаш и на себе си. Когато те се преродят отново в Англия, и когато и ти се родиш там, тогава те ще те приемат и ще ти съдействуват. Те ще искат да ти се отблагодарят. Така че ти сега подготвяш бъдещите си условия за работа с тези английски духове в Англия."
Весела слушала и слушала. Не може да повярва на думите му. Връща се на село. Но вече с други очи. И когато някой от учениците не слуша, тя го удря по главата и си казва: "Твърда английска главо, сега ми е паднало да пляскам английски лорд".
Накрая тя не издържа работата си в това село при английските лордове и го напуска. Остава само кредита си пред тях. Остава само спечеления от нея кредит за следващото си прераждане в Англия. А дотогава ще се чака.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...